Ana SayfaPiyasaEnflasyonun düşmesi zor görünüyor---

Enflasyonun düşmesi zor görünüyor

4 / 4
Enflasyonun düşmesi zor görünüyor
04 Mayıs 2015 - 10:45 www.borsagundem.com

Dezenflasyon süreci yavaş işleyecek
Nisan TÜFE enflasyonu %1,63 ile, ortalama piyasa beklentisi olan %1,3’ün, bizim beklentimiz olan %1,53’ün de üzerinde gerçekleşti (gerçekleşmeye en yakın 2. tahminci olduk. Böylece, daha önce yayımladığımız özel bir analizde belirttiğimiz, enflasyon tahmin başarısında ilk üçteki sıralamamızı korumuş olduk).

Yüksek aylık enflasyon rakamında, beklediğimiz gibi, gıda ve enerji fiyatlarının baskısı ile giyim başta olmak üzere mevsimsel fiyat ayarlamaları belirleyici oldu. Ayrıca, yüksek gıda fiyatlarının yemek hizmetleri fiyatları üzerindeki baskısı devam etti. Kur etkisi ise, ev eşyası ve tur fiyatları gibi kura duyarlılığı yüksek sektörlerlerde gözlendi.

Gıda enflasyonunda, işlenmemiş gıda fiyatlarının baskısı dikkat çekerken, işlenmiş gıda enflasyonunun ılımlı seyrini korumasını olumlu buluyoruz. İşlenmemiş gıda enflasyonunun yıllık bazda %19’a yaklaştığını hesaplıyoruz. İşlenmiş gıda enflasyonu ise %11’in altında kalmaya devam ediyor (Kasım 2014 sonunda %13,6 idi). 

HALK YATIRIM ARAŞTIRMA

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32304 Mayıs 2015 13:02

    KISACA TÜRKİYE EKONOMİSİNİ BORÇ VE BORÇLANDIRMAYA AKABINDE ÜRETİMSİZLİK VE İŞCİ İHRACATINA DAYALI PARASAL POLİTİKALAR ENTEKRE ETMİŞLER.......HEP PARASAL POLİTİKALAR.

  • KARTALY32304 Mayıs 2015 12:59

    TAYYIP ERDOĞANIN YURTDIŞI GEZİLERİNDE NEDEN BU ÜLKENİN YURTDIŞINDA Kİ ÇALIŞANLARA ÇALIŞTIKLARI ÜLKEDE KALMALARINI HATTA O ÜLKENİN VATANDAŞI OLMALARINI YORUMLAMASININ NEDENİNİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM...İŞÇİ İHRACATININ GETİRİSİNİ BAZ ALMIŞ EKONOMİ YE GELİR KAYNAĞI ETMİŞLER.VAHH VAHHHH

  • KARTALY32304 Mayıs 2015 12:55

    PARASAL POLİTİKALARA BORÇ VE BORÇLANDIRMAYA ODAKLI EKONOMİ YÖNETİMİ BAZ ALINDIĞINDA İŞÇİ İHRACATININ GELİRİ VE SERMAYE ARACLARI BAZ ALINDIĞINDA YATIRIMCI GELİR KAYNAĞIDIR DİYE BİLGİ VE TECRÜBESİZLİĞE , MANTIKSIZ DIŞI EKONOMİ YÖNETİMİNİN İÇLER ACISI DURUMU 13 AY YADA 21 AY SONRA EKONOMİ İÇLER ACISI DURUMA GELECEK...