Ana SayfaPiyasaEnka İnşaat ve Kristal Cola sorusu---

Enka İnşaat ve Kristal Cola sorusu

1 / 2
Enka İnşaat ve Kristal Cola sorusu
04 Mayıs 2018 - 08:29 www.borsagundem.com

ORTAK ALIMLARI DÜŞÜŞÜ ENGELLEYEMEDİ

SORU- Bu kadar saygın, büyük bir şirket olarak bildiğimiz ENKA, yatırımcısını daha ne kadar üzecek. Sanki küçük yatırımcı üzerine oyun oynanıyor. 

Koray Babacan 

CEVAP- Uzun vadede yükselen trend içinde hareket eden Enka, bu süre zarfında zaman zaman sert satışlarla karşılaştığı görülmekte. Yaşanan düzeltme hareketlerine rağmen hisse günümüze kadar yükselişini sürdürdü. Hisse son olarak Kasım 2017’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 6,02 TL’yi test ederken sonrasında gelen satışlarla birlikte düzeltme hareketinde bulundu. Yaşanan düşüş piyasadaki genel satış dalgasının etkisiyle daha da sert bir hareket görüntüsünün oluşmasına neden olmakta. Söz konusu durum hisseyi güçlü destek seviyesi4,90 TL’nin altına kaydırdı. Son kapanışını 4,77 TL’den gerçekleştiren hissenin bu seviyenin üzerine çıkamaması halinde düşüşün bir süre daha devam etmesi gündeme gelecektir. 

Takas verileri takip edildiğinde yabancı yatırımcı saklamasında azalma gözleniyor. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 68,57’si yabancı saklamasında bulunurken söz konusu oran 19 Nisan 2018 günü yüzde 66,51’e indi. İlk üç ayda yabancının gerçekleşen net satışı 21 milyon dolara ulaştı. Yabancı satışları düşüşte etkili olurken büyük hissedarların alım yönlü işlemleri düşüşü engellemeye yetmedi. Ortaklardan Mehmet Sinan Tara 4,87 TL’den, Tara Holding 5,43 TL’den alımları da bulundu. Sonrasında da şirketin geri alım programı kapsamında işlemleri gözlendi. Ancak bu işlemler hissedeki düşüşü frenleyemedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ04 Mayıs 2018 08:45

    BORSADAKİ PATRONLARIN YÜZDE ELLİSİ VURGUNCULUK HUSUSUNDA AZILIDIR YATIRMCININ SON KURUŞUNA KADAR ALMAYI DÜŞÜNÜR ONLAR İÇİN ÜLKE ,EKENOMİ DEGİL VURGUN ÖNEMLİ.