Ana SayfaPiyasaErdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?---

Erdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?

1 / 2
Erdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?
30 Nisan 2014 - 13:58 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım Menkul Değerler VİOP Müşteri Temsilcisi Tolga Er: İç piyasalar cari açık verisi ile Başçı'nın açıklamalarını olumlu karşıladı

Gedik Yatırım Menkul Değerler VİOP Müşteri Temsilcisi Tolga Er, iç piyasaların TÜİK'in açıkladığı Mart ayı cari açık verisini ile Erdem Başçı'nın açıklamalarını olumlu karşıladığını belirtti. 
Tolga Er Foreks'e yaptığı açıklamada, Mart ayında cari açık verisinin beklentilerin altında, 5,2 Milyar dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayarak, ihracatın beklentilerin üzerinde artış göstermesiyle birlikte Mart ayında cari açıkta beklentilerin altında gerçekleştiğini söyedi. 
Erdem Başçı'nın kısa vadeli faizlerin yüksek seyretmeye devam edeceğini ve parasal sıkılaştırma eğilimi taraftarı olduğunu belirttiğini vurgulayan Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Ayrıca bu akşam TSi 21:00'da  FED faiz ve tahvil alım programı yakından takip edilecektir. Faizlerde herhangi bir değişiklik beklemiyorum ancak FED'in aylık tahvil alımlarını 10 Milyar $ kısması muhtemel gözüküyor.. Fakat şu an için piyasada bu durumun fiyatlandığı gözlemleniyor. Önümüzdeki hafta yapılacak olan ECB toplantısı da merakla beklenmektedir. Draghi'den parasal genişlemeye yönelik gelebilecek olan sinyal piyasalarımızda pozitif seyrin güçlenmesine yardımcı olabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)