Ana SayfaPiyasaErdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?---

Erdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?

2 / 2
Erdem Başçı'yı piyasalar nasıl algıladı?
30 Nisan 2014 - 13:58 www.borsagundem.com

Destek Menkul Değerler Analisti Eren Can Ümit: Piyasalar özellikle faizlerin indirileceği algısını fiyatlamakta

Destek Menkul Değerler Analisti Eren Can Ümit, piyasaların özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizleri indireceği algısını fiyatladığını kaydetti.
Ümit Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB tarafından hedeflenen enflasyon rakamına bir türlü ulaşılamadığına değinerek, "Bu noktada da bugün açıklanan enflasyon raporunda hedef seviyenin yukarı yönde revize edileceğini bekliyorduk, keza TCMB hedeflenen seviyeyi %6.6 seviyesinden %7.6 seviyesine yükseltti" diye konuştu.
Enflasyonun seyrine bakıldığında, yılı %7.6 olan hedefin üzerinde kapatacak gibi göründüğünü vurgulayan Eren Can Ümit, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Başçı, faizler konusunda da çok önemli açıklamalar yaptı. Risklerin azaldığını ve bu durumun faiz indiriminin önünü açtığından bahsetti. %10 olan politika faizlerinde indirim yapılabileceğinden bahsetti. Piyasalar özellikle faizlerin indirileceği algısını fiyatlamakta. Borsa tarafında yükseliş %1’i aştı. Fakat unutmamalıyız ki bu noktada en önemli konu FED’in atacağı adımlar. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamının beklentileri aşması piyasalarda FED’in faizleri 2015 yılının birinci yarısında artırabileceği algısını yaratacaktır. Ayrıca yaz aylarında enflasyonun istenen seviyeye gelememesi de TCMB’nin faizleri indirim konusunda önünde engel olacaktır. Yani faizleri indirmek çok bilinmeyenli bir denklem gibi duruyor. O kadar kolay olmayabilir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)