Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı---

Borsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı

1 / 4
Borsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı
27 Haziran 2016 - 11:44 www.borsagundem.com

Brexit piyasalarda hesapları değiştirdi

Birleşik Krallık’taki referandumdan çıkan Brexit kararı sonrası, cuma günü piyasalar sert satışlarla karşılaştı. Bu durumdan Borsa İstanbul da nasibini aldı. Bundan sonraki süreçte endeks için 70.000 seviyeleri destek konumunda. Uzmanlar, "Endeks 70.000'lere geldiğinde potansiyel artacağından hisse alımı denenebilir" diyor. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkması ihracatçı şirketleri de etkileyecek.

Piyasalar, bizim kısaca hakim ülkenin ismini kullanarak İngiltere deyip geç­tiğimiz Birleşik Krallıkta yapılan Av­rupa Birliği'nden (AB) çıkıp çıkma­maya yönelik referandum oylamasın­da ters köşeye yattı. Piyasalar açısın­dan sürpriz şekilde Brexit yanlılarının dediği oldu ve ayrılma kararı alanlar kutlamalara başladılar. Bundan son­ra iki yıllık sürece yayılacak bir ayrıl­ma süreci yaşanacak. Birleşik Kral­lık'ın ardından Hollanda, Fransa, is­panya gibi ülkelerde de referandum söylemleri gündeme geliyor. 

Sonuçta Brexit taraftarlarının kut­lamalarının piyasalar tarafında oldu­ğunu söylemek güç. Oylama sonuç­larının açıklandığı cuma gününün sa­bahında İngiliz Sterlini dolar karşısın­da yüzde 10'a varan kayıpla tarihi dip seviyelerini kırdı. Dolar karşısında ge­lişmekte olan para piyasalarının kur­ları ve emtialar sert hareketlere ma­ruz kaldı. Altın ise güvenli liman algısıyla yukarı hareket ediyor. 

Bu durumdan Türkiye piyasaları da nasibini alıyor. Dolar/TL 2,86'lar-dan 3,00 TL seviyelerine doğru ha­reket etti. Borsa İstanbul daha açılış­ta yüzde 5 civarında kayıpla 75.000'in altına geriledi ve sonrasında bu sevi­yelerde denge buldu. Gelinen sevi­yelerde uzmanlar hisse alımı için er­ken olduğu kanaatinde. Ancak 70.000'lere doğru geri çekilmelerde alımın denenebileceği de ifade edili­yor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)