Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı---

Borsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı

3 / 4
Borsa İstanbul'da hangi seviyeden alım yapmalı
27 Haziran 2016 - 11:44 www.borsagundem.com

TL'YE GEÇİLEBİLİR

Ak Yatırım analistleri ise BİST-100 Endeksi'nin 74.000-75.000 bölgesin­de taban oluşturma çabasının izlene­bileceğini ve ilave satışlar görülse da­hi endeksin 72.000-74.000 bandında tutunacağını öngörüyor. Türkiye tah­villerinde de olası ilk satışların ardın­dan tepki alımları görülebileceğini söyleyen analistlere göre, kısa vadede TL üzerindeki göreli baskı sürebilecekse de kurlardaki yükselişlerde fa­iz avantajından faydalanmak amacıy­la TL'ye geçilmeli.

Halk Yatırım araş­tırma uzmanları da piyasalarda yaşanan dalga­lanma sonucunda BlST-100 Endeksi'nde satışların 75.000 puan seviye­sine kadar düşüş gösterme ihtimali ol­duğunu söylüyor. Ek olarak, Brexit'in etkisiyle bu seviye­nin altına düşülmesi durumunda ise 73-500 puan seviyesinin gelinebilecek dip seviye olabileceği de vurgulanı­yor. Dolar/TL'nin küresel olarak gü­venli limanlara olan talebin sert yük­selmesiyle birlikte yükselişe geçtiğini söyleyen Halk Yatırım uzmanları, fa­izlerde küresel risk iştahındaki düşüş ile 10 yıllık tahvillerin kısa vadede yüzde 10-10,5 bandında dalgalanmasını bekliyor. 

ŞİRKETLERE ETKİLERİ

Birleşik Krallıkta alınan ayrılık ka­rarının hisse bazında da bazı etkileri­nin olacağını söylemek mümkün. Ya­tırım Finansman analistlerinin değer­lendirmesine göre, öncelikle dolar kı­sa pozisyonu olan Türk Telekom, Kar-demir, Torunlar gibi şirketler görece­li olarak daha çok etkilenebilir. Bun­dan sonra AB-Birleşik Krallık ticareti­nin nasıl şekilleneceği de önemli. Bir­leşik Krallık Norveç gibi European Economic Area'ya dahil olup ticareti­ni gümrük birliği içinde mi yürütecek yoksa ABD gibi WTO kurallarıyla mı ticaret gerçekleşecek? Burada AB'ye ve özellikle de Birleşik Krallık'a yük­sek ihracat yapan Ford Otosan, Arçe­lik, Vestel, Tofaş gibi şirketlere dikkat çekiliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)