Ana SayfaPiyasaEsem Spor ve Goodyear sorusu---

Esem Spor ve Goodyear sorusu

2 / 2
Esem Spor ve Goodyear sorusu
15 Kasım 2018 - 09:43 www.borsagundem.com

UZUN VADELİ DESTEĞİNDE

SORU- Goodyear kısa orta veya uzun vadeli yatırım için uygun mu? Alınabilir mi? Yoksa beklenmeli mi? Bilgi verirseniz sevinirim 

Hakan Sepetçi 

CEVAP-Borsada gerçekleştirilecek alımlarda şirketin mali yapısı iyi olsa dahi kısa vadeli işlemler her zaman için risk içerir. Bunun temel nedeni piyasalardaki genel dalgalanma ve haberlerin kısa vadede hisselerin üzerinde daha belirleyici olması ile alakalıdır. Uzun vadede şirketin mali yapısı öne çıkarken kısa vadede piyasa gelişmeleri belirleyici olmaktadır. Bu nedenledir ki bir şirketin mali yapısı iyi olsa dahi kısa vadeli bir beklenti ile gerçekleştirilecek işlemler her zaman için riskin yükselmesine yol açacaktır. Goodyear hissesine de bu perspektiften bakmakta yarar vardır. Tüm bunlardan ayrı olarak mali yapısı incelendiğinde firmanın bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdüğünü görebilmekteyiz. Aynı rutine göre 2018 yılında kârını düşürmesi beklenmeliydi. Ancak bu yıl performansta bir eksilme gözlenmiyor. Son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosuna göre dönem sonu kârı yüzde 118,82 oranında yükseldi. Artışın satış gelirlerinden kaynaklandığı görülüyor. Son çeyrekte önemli bir gelişme olmadığı taktirde yıl sonunda da kâr atışının devam etmesi sürpriz olmayacak. Uzun vadede dalgalı bir ivmeyle hareket eden hisse, şimdilerde uzun vadeli destek seviyelerine gerilemiş bulunuyor. Hissenin uzun vadeli trendini devam ettirebilmesi için 3,20’lerde bulunan destek seviyesinin altına kaymaması gerekiyor. Göstergeler bu seviyelerde tutunması için koşulların uygun olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Verilere uygun olarak alıcıların da güçlenmesi halinde hissenin bu seviyelerden gelecek alımlarla birlikte yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kral23 Ocak 2019 23:38

    hayırdır, uyuyan esem zedeler uyanmışa benziyor. bugüne kadar sessiz kalmamız hataydı. Bizi kurban eden SPK ve şirket yönetimi bu durumu düzeltmeliler. sesimizi duyurmamız lazım..

  • korsan23 Ocak 2019 23:32

    SPK ESEM yöneticileri hakkkında suç duyurusun da bulundu. Fakat halen gereğini yapmıyor. SPK uyuma görevini yap.

  • kaya derman23 Ocak 2019 23:08

    esem spor yatırımcıları 6-7 yıldır çile çekmekte. spk kot dışına attığı hisseyi, ky cıyı korumak için yaptığını açıkladı fakat tam tersine yatırımcıyı batırdı. spk nerde?

  • serda dar23 Ocak 2019 23:03

    ESEM SPOR yatırımcıları çok mağdur durumda. bunun düzeltilmesi için hiç bir çaba harcamayan şirket yöneticileri nerede?

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ15 Kasım 2018 17:08

    tüm verileri olumlu ocak 15 e kadar dişini sık ve alıma devam et ve 6 TL den sat arkadaş.bu kadar basit.

  • serkan doruk15 Kasım 2018 15:04

    mango gıda hisse hakkında bi yorumunuz olabilirmi tamamen battımı

  • hakan15 Kasım 2018 13:02

    egyo ne olacak

  • ALAATTİN CAMGÖZ15 Kasım 2018 12:09

    kardeş bence yanlış soru sormussun.hissetinin tüm verileri olumlu al bir ay sabır et 5 TL den aşağıya da satma.