Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro güçleniyor---

Euro güçleniyor

3 / 7
Euro güçleniyor
05 Aralık 2017 - 15:47 www.borsagundem.com

FED ROLÜNÜ KAPTIRACAK MI?

Ancak Almanya’da seçimler sonrasında Başbakan Angela Merkel liderliğinde üçlü koalisyonun kurulamaması, Yeşiller Partisi ile kurulacak bir azınlık hükümeti ya da yeniden seçimlere gidilmesi euro için çalkantılı bir döneme neden olabilir. 

Credit Suisse’in döviz stratejisi birimi başkanı Shahab Jalinoos, Avrupa’nın giderek artan cari işlemler fazlasının ve süreklilik arz eden büyümenin 2018’de de euronun güçlü olmasını sağlayacağını belirterek, “Euro yükselmeye devam edecek çünkü GSYİH’sınm yüzde 3’üne ulaşan cari işlemler fazlasından destek alıyor” diye konuştu. 

Euro Bölgesi her ne kadar beklenmedik bir performans gösterse de kurların yönü üzerinde ana belirleyici unsur olan Fed bu rolünü kaptıracak gibi değil. Ancak şu anda önemli olan Başkan Trump’ın Fed Başkanlığı için aday gösterdiği Stanford Üniversitesi Ekonomi Profesörü Jerome Powell’ın başkan seçilmesi halinde faizler konusunda nasıl bir tutum izleyeceği... Şu an Fed Guvernörü olarak görev yapan Powell’ın başkan seçilmesi halinde, şimdiki piyasa dostu politikaları devam ettirmesi bekleniyor. Powell eski başkan Barack Obama tarafından atandığı için Demokratlar’dan da destek bulması muhtemel. 

Uzmanlar kasım ayını “pas geçen” Fed’in aralık ayında faizi yüzde 0,25 puan artırmasını bekliyor. Ancak piyasa Aralık’taki faiz artışından çok, ABD’de enflasyona ve yeni Fed Başkan’ının 2018’de nasıl bir politika izleyeceğine odaklanmış durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)