Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro güçleniyor---

Euro güçleniyor

5 / 7
Euro güçleniyor
05 Aralık 2017 - 15:47 www.borsagundem.com

MERAKLA İZLENEN GELİŞMELER

Ancak dolar, Almanya’nın sürpriz büyümesi ve vergi reformunun engellerle karşılaşması üzerine yeniden değer yitirmeye başladı. 7-17 Kasım arasında euro, dolar karşısında 1,1586’dan 1,1792’ye çıkarak yüzde 1,8 değer kazanırken 7-14 Kasım arasında da beş gün art arda değer kazanarak, mayıs ayından bu yana görülmemiş bir seri gerçekleştirdi. Ayrıca euro, 11 Kasım’da 1,1856 dolar ile ay içindeki en yüksek noktasını gördü. 

ABD Doları’nın, altı para birimi karşısında değerini ölçen dolar endeksi de DXY, hafta boyunca yüzde 0,8 oranında geriledi. Dolar endeksinin 7 Kasım’dan 17 Kasım’a kadar olan dönem içindeki kaybı da yüzde 1,3 oldu. 

Dolar, Japon Yeni karşısında da kasım ayında değer yitirdi. Amerikan para birimi, kasını ayma 114 yen seviyesinden başladı ve 17 Kasım’da son bir ayın en düşük seviyesi olan 112 yene geriledi. 

Kasımın üçüncü haftasında doların değer yitirme nedenleri arasında, ABD Hazine bonosu getirilerinin düşmesi ve yatırımcıların Cumhuriyetçilerin vergi indirimi paketini Kongre’den geçirmeleri konusunda gittikçe karamsarlaşmaları yer aldı. Yatırımcıların vergi reformu paketinin 2019’a ertelenebileceği kaygısı dolar satışlarına hız verdi. 

New York merkezli Brown Brothers Harriman’m gelişen piyasalar strateji başkanı Win Thin, “Dolar özellikle yen karşısında zayıf ancak gelişen piyasa para birimlerinin çoğuna karşı daha zayıf” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)