Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro güçleniyor---

Euro güçleniyor

6 / 7
Euro güçleniyor
05 Aralık 2017 - 15:47 www.borsagundem.com

ÖNEMLİ BİR SINAV

ABD’de gelir ve kurumlar vergisinde büyük indirimler öngören ve 1980’lerden bu yana en önemli vergi değişikliği olan Trump yönetiminin hazırladığı vergi reformu yasa tasarısıyla ilgili gelişmeler merakla izleniyor. Vergi reformu yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi. Ancak Cumhuriyetçilerin sadece iki sandalye ile çoğunluğu ellerinde tutmalarından ve bazı Cumhuriyetçilerin vergi reformuna yönelik eleştirilerinden dolayı Senato’da yapılacak oylamanın çok daha kritik geçmesi bekleniyor. 

Toronto merkezli Cambridge Global Payments stratejisti Kari Schamotta, vergi reformu tasarısının kabul edilmesinin Trump yönetimi için özellikle ekonomiyi destekleyecek diğer mali reformların geleceği konusunda önemli bir sınav olacağını belirtti. 

Trump yönetimi vergi reformu sayesinde orta sınıfın refahının artacağını, azalan kurumlar vergisi oranlarıyla da ABD’de yatırımların hızlanacağını savunurken Demokrat Partililer ise Cumhuriyetçilerin sunduğu vergi reformunun sadece zenginlerin işine yarayacağını, öne sürülenin aksine pek çok orta gelirli ailenin ödediği vergi miktarını arttıracağını öne sürüyor. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)