Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro güçleniyor---

Euro güçleniyor

7 / 7
Euro güçleniyor
05 Aralık 2017 - 15:47 www.borsagundem.com

BÜYÜMEDE ABD’Yİ GERİDE BIRAKACAK

Kasım ayında euroya güvenin artmasında en etkili veri, Almanya’nın üçüncü çeyrek sürpriz büyüme performansıydı. Almanya ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 büyüme kaydetti. Alman ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde, yüzde 0,6 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 0,8 büyüdü. Bu oran 2014’ün ilk çeyreğinden bu yana en yüksek büyüme... Yıllık bazda büyüme de yüzde 2,3’lük beklentinin üzerine çıkarak 2,8 oldu. Büyümeye en büyük katkıyı dış ticaret yaparken sabit sermaye oluşumu beklentilerin üzerinde çıktı. 

Bu arada İtalya’nın üçüncü çeyrek büyümesi de yüzde 1,8 İle önceki çeyrekte elde edilen yüzde 1,5’in üzerine çıkarken 1,7 olan beklentileri de geride bıraktı. 

Üye ülkelerdeki olumlu gelişmeler paralelinde Euro Bölgesi'nin üçüncü çeyrek büyümesi de yıllık bazda yüzde 2,5 olurken 2011’in ilk çeyreğinden bu yana en hızlı büyüme oranı kaydedildi.

ECB, bu yıl için büyüme tahminini de yüzde 1,9’dan yüzde 2,2’ye çıkarırken Euro Bölgesi'nin bu yıl büyümede ABD ve İngiltere’yi geride bırakması bekleniyor. (LEVENT GÜRSES/FORBES TÜRKİYE DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)