Ana SayfaYatırımcı KöşesiEuro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu---

Euro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu

1 / 2
Euro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu
28 Ocak 2019 - 09:53 www.borsagundem.com

KÂR VAR AMA YETERSİZ

SORU (1) - EUKYO hissenin fiyat yönü aşağı mı olur? Yukarıya mı?

Ahmet Başaran 

  CEVAP - Euro Kapital Yatırım, uzun bir aradan sonra Ekim 2017’de en yüksek 2 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, Haziran 2018’den bu yana ise taban seviyelerde yatay bir seyir izliyor. Nominal değerinin altında işlem gören hisse, arada yukarı atakları olsa da kalıcı şekilde 1 TL’nin üzerine çıkabilmiş değil.

Şimdilerde de 73 kuruştan işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesi düzeltilmiş verilerle 84 kuruşa denk gelen Ağustos 2011’deki açılış fiyatının altında bulunuyor. Bu itibarla hisse, geçen süre zarfında uzun vadede yatırımcısına kazandırmış değil. Şüphesiz bunda hissenin içinde bulunduğu sektörün yapısının da etkisi bulunuyor. Uzun vadede gözlemlendiğinde yatırım ortaklıklarının reel olarak yatırımcısına kazandırmadığını görebilmekteyiz. EUKYO’da sektöründen pek farklı bir ivme sergilemiyor. Hisse, borsaya geldiği yedi yılı geçkin süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunsa da son noktada geldiği fiyat seviyesi ilk açılış rakamının gerisinde kalıyor. Şüphesiz bunda yetersiz kârlılık yapısına sahip olmasının etkisi göz ardı edilmemeli.

Hisse nominal değerinin altında bulunduğu halde fiyat kazanç oranı 9,78 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin f/k ortalamasının 8,52 olduğu göz önüne alındığında söz konusu oranın düşük olmadığı görülecektir. Borsada yatırımda bulunurken şirketlerin gelir ve kârlılığının yanı sıra içinde yer aldığı sektörün koşullarının da göz ardı edilmemesinde yarar var. Güçlü ve gelişen sektörlerin takip edilmesinde yarar var. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)