Ana SayfaYatırımcı KöşesiEuro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu---

Euro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu

2 / 2
Euro Kapital Yatırım ve İhlas Gayrimenkul sorusu
28 Ocak 2019 - 09:53 www.borsagundem.com

DAHA CİDDİ GİRİŞİMLER GEREKLİ

SORU (2) - Birkaç defa sormama rağmen IHLGM hakkında cevap alamadım. Şirketle ilgili durum nedir? Hisseyle ilgili haberler var mı? 

Halil Kuşçu

  CEVAP - Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme, gerçekleştirmeyi düşündükleri bedelli sermaye artırımı ile ilgili bulunuyor. Firma, 500 milyon TL Kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 140 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamını nakden karşılanmak suretiyle 196 milyon TL artırarak 336 milyon TL'ye çıkaracak. Gerçekleşecek yüzde 140 oranındaki bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonu ise yeni inşaat projelerinin finansmanı ile kendi faaliyet konusu ile ilgili ortaya çıkabilecek yeni fırsatların değerlendirilmesinde kullanmayı planladığını belirtiyor. Öte yandan 24 Ocak 2019 günü yaptığı açıklamada da sermayesine yüzde 30 ile iştirakte bulunacağı 50 bin TL sermayeli yabancı ortaklı bir firmanın kurulacağını belirtti. Kurulacak Şirketin ana faaliyet konusunun ulusal ve uluslararası piyasalarda her türlü emtianın ticaretini yapmak olduğu dile getirilirken yeraltı ve yerüstü maden arama ve çıkarılması işiyle de uğraşacağı belirtildi. Ancak söz konusu gelişmelerin şirketin hissesine olumlu yönde yansıdığını söylemek zor. Yatırımcının ilgisinin artması için daha fazlasına ihtiyaç var. Zira dile getirilen faaliyet alanları İhlas Grubu’na yabancı değil ve bu faaliyet alanları için yeni bir şirket kurulmasını ne ölçüde gerekli olduğu da yatırımcı nezdinde tartışıldığı muhakkak.

Tüm bunlardan ayrı olarak kurulan firmanın sermayesinin asgari sınır ile yetinilmesi de yatırımcı nezdinde girişimin ne ölçüde ciddi olduğu hususunda soru işaretlerinin oluşmasına yol açıyor. Tüm bunlar hissenin fiyatı taban seviyelerde kalmasına yol açıyor. Halihazırda 1 TL’den işlem gören hissenin çıkabilmesi için firmanın kâr edeceğine dair daha güçlü girişimlere ihtiyaç bulunuyor. Açıklanan beş yıllık bilançosunun dördünde zarar eden şirketin 2018 dokuz aylık dönemde de zarar açıklaması yıl sonunda da zarar olasılığını gündeme getiriyor. Şirket, güçlü ve istikrarlı bir kârlılık gerçekleşeceğine dair işaret veremediği sürece uzun vadede yatırımda bulunmak zarar potansiyelini artıracaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)