Ana SayfaHisse Öneri ListesiFaiz indiriminden olumlu etkilenebilecek 7 hisse---

Faiz indiriminden olumlu etkilenebilecek 7 hisse

1 / 11
Faiz indiriminden olumlu etkilenebilecek 7 hisse
23 Şubat 2015 - 11:11 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul, 24 Şubattaki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlendi. Toplantıdan faiz indirimi kararı çıkması durumunda analistler banka, otomotiv, gayrimenkul ve beyaz eşya sektör şirketlerinin borsada daha hareketli olacağı görüşünde...
 
Piyasalar uzun süredir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelmesi beklenen faiz indirimine odaklanmış durumda. Ancak global konjonktür ve Türkiye'de enflasyonun izlediği seyir TCMB'nin bunu gerçekleştirmesini zorlaştırıyor. Piyasaların faiz indirim beklentisi, TCMB'nin 4 Şubat toplantısının yapılmamasıyla bitmiş olmadı. Söz konusu beklentinin TCMB'nin yarın (24 Şubat)  gerçekleştireceği faiz toplantısına ertelendiğini söylemek yanlış olmaz. Kısacası gözler, bu hafta TCMB'den gelecek faiz kararında olacak.
Analistlere göre, son dönemde kur ve enflasyonda gözlenen yüksek seyir Merkez Bankası'nın atacağı faiz adımının mesafesini kısalttı. Bu arada piyasada TCMB'den bir faiz indirimi geleceği beklentisi hakim. Piyasada 4 Şubat'ta TCMB'den bir faiz indirimi kararı gelmediğini hatırlatan analistler, artık koşulların o günden bu yana biraz daha ağırlaştığı konusunda hemfikir. Bu nedenle analistlerin beklentisi, koridorun tümünde minimum 25, maksimum 50 baz puan indirim yapılacağı yönünde.
İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre ise analistler, faiz indirimine paralel olarak Borsa İstanbul'da (BIST) bazı sektörlerde daha fazla hareketlilik olacağını düşünüyor. Analistler bu sektörlerin başında proje geliştirip satan GYO'lar, gayrimenkul, beyaz eşya, otomotiv ve bankacılık sektörlerinin geleceğini bunlara bağlı olarak söz konusu sektör hisselerinin hareketli olacağını öne sürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SNGYO ZEDE23 Şubat 2015 19:05

    borsada yatırımcılar sadece sngyo hisseleri kaybettirdi.yazık

  • Adil23 Şubat 2015 18:52

    Bu hisse için yorum doğru,hedef fiyatı ise gülünç.

  • m23 Şubat 2015 18:20

    Dovize bak merkez burak faizi her seye zam geldi dovuz cikarsa yine her seye zam demek.

  • mehmet tellioğlu23 Şubat 2015 17:46

    syn editör yazı para dergisinde yayınlanınca bile kagıt 1.31 idi hedef 1.30???????????????

  • koy nakdini cebine23 Şubat 2015 14:51

    endeks 60.000'lerden 80.000'lere gelmiş artık realize zamanı geldi de geçiyor artık dikkatli olmalı küçük yatırımcılar, yoksa yabancılar abd faiz yükselmesini 5 ay önceden satmaya başlar bence .

  • borsa ıııh artık.23 Şubat 2015 14:06

    57-75 baz hiç etkilemez piyasaları zaten her şey satın alındı ve kar realizasyonu başladı çoktan artık abd faiz arttırımı ile bizde haziran seçim sonuçları tahminleri satışları başlayabilir ve endeksler borsa için yüksek kaldığından düşüşler dikkat edilmeli artık.

  • Ali Demir23 Şubat 2015 13:28

    Faizlerde aşırı bir indirim beklemiyorum 50-75 baz puan olabilir.Doların bu seviyelerine uygundur.Yarın dolar ağağı yönlü olacaktır.Borsa 87 bine doğru hareketlenecektir diye tahmin ediyorum. (al-sat tavsiyesi değildir)