Ana SayfaPiyasaFaizde düşüş bekleniyor---

Faizde düşüş bekleniyor

2 / 3
Faizde düşüş bekleniyor
24 Aralık 2014 - 14:40 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: Gelecek yılın ilk yarısının sonunda politika faizinin %7.5’e inmesini bekliyoruz

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, 2015 yılının ilk yarısının sonunda politika faizinin %7.5’e inmesini beklediklerini 
kaydetti.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin geçmiş dönemlere göre çok daha temkinli hareket ederken, aynı zamanda piyasa dinamiklerine de likidite politikası vasıtasıyla zamanında tepki verdiğini vurguladı ve TL üzerinde belirsizlik sürerken ve enflasyonda henüz belirgin bir iyileşme gözlenmezken politika faizini sabit tutmasının da bu davranış eğiliminini bir parçası olduğunu söyledi.
Burak Kanlı, TCMB'nin karar metninde sıkı para politikasını koruyacağını belirtmeye devam ederken, enflasyon konusunda biraz daha iyimser bir söylem benimsediğini gözlediklerini belirterek, şu şekilde konuştu:
"Ocak ayından itibaren enflasyon düşüş eğilimine geçecek yıllık bazda. Diğer taraftan petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye’nin risk 
priminde iyileşmeye sebep oldu. Bu unsurlar önümüzdeki dönemde TCMB’yi faiz indirimleri yönünde destekleyecektir. Bu kapsamda, 2015 yılının ilk yarısının sonunda politika faizinin %7.5’e inmesini beklemekteyiz. Faiz indiirmlerinin zamanlaması küresel risk iştahına bağlı olacak ancak ilk inidirmin Ocak ayında olabileceğini düşünüyoruz. Petrol fiyatlarının düşük seviyelerde seyretmeye devam etmesi de inidim sürecini destekleyecektir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)