Ana SayfaPiyasaFaizde düşüş bekleniyor---

Faizde düşüş bekleniyor

3 / 3
Faizde düşüş bekleniyor
24 Aralık 2014 - 14:40 www.borsagundem.com

Alternatifbank/Şenol: 2015 başlarında gündeme gelebilecek faiz indirimi sürecine dair bir sinyal bulunmuyor

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, 2015 yılı başlarında gündeme gelebilecek faiz indirimi sürecine dair bir sinyal 
bulunmadığını ifade etti.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin politika faiz oranlarını değiştirmezken, açıklama metninde sadece sınırlı 
değişimlerle yetindiğine değinerek, TCMB'nin daha önceki raporunda gıda fiyatlarının seyrinin toplam enflasyondaki gerilemeyi 
geciktirdiğini belirtirken, bu raporunda petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki düşünün enflasyondaki düşüş sürecini destekleyeceğini vurguladığını kaydetti ve "Bu anlamda enflasyondaki görünüme dair daha ılımlı bir tavrı olduğu görüldü. Diğer yandan, son enflasyon raporundakine paralel olarak, ilk yarıda daha hızlı olmak üzere, enflasyonda düşüş beklentilerini koruyorlar.  Bu durumda da piyasanın genel beklentisi olan %7’lere doğru gerileyen enflasyon  beklentisi korunuyor. TCMB’nin enflasyondaki gerileme  vurgusunda çok belirgin bir değişim ortaya çıkmıyor" diye konuştu.
Şenol, Rusya ekonomisindeki sorunlara bağlı son dalgalanmalar, ABD verileri ve FED toplantısı ardından 2015 yılı başlarında gündeme gelebilecek faiz indirimi sürecine dair bir sinyal bulunmadığına işaret ederek, şu şekilde konuştu:
"TCMB, getiri eğrisini yataya yakın tutarak, para politikasındaki sıkı duruşunu sürdüreceğini vurguluyor.
TCMB, finansal dalgalanma süreci ardından yıl sonu etkileri de gündeme geldiği için TL likiditesini sıkı tutmakta. Bu durumda da son dönemde getiri eğrisi yataydan ters eğimli hale gelmekte. 2015 yılına başlandığında öncelikle likidite politikasında daha az sıkı bir duruş tercihi gündeme gelebilecek. Sonrasında ise enflasyondaki gerileme ve küresel finansal gelişmelere bağlı olarak olası faiz indirimleri değerlendirilebilecek. İlk çeyrek bazında 50 baz puana kadar olabilecek faiz indirimlerini halen mümkün görmekteyiz. Bununla birlikte, Rusya’ya dair belirsizlikler ve FED faiz artırımı öncesi yaşanabilecek dalgalanmalar faiz indirimi tercihlerini sınırlı seviyede tutabilecektir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)