Ana SayfaPiyasaFavori Dinlenme Yerleri ve Ünye Çimento sorusu---

Favori Dinlenme Yerleri ve Ünye Çimento sorusu

1 / 2
Favori Dinlenme Yerleri ve Ünye Çimento sorusu
03 Nisan 2015 - 10:37 www.borsagundem.com

SONU HAYIRLI DEĞİL
SORU (1) -
Favori Dinlenme Yerleri hakkında yatırımcıları bilgilendirebilir misiniz? İnsanlar mağdur olmasın. Bu aşamadan sonra neler olabileceği neler yapılabileceği hakkında bilgi sahibi olalım. Favorizede

CEVAP - Borsada bir şirket uzun vadeli takip edilmek isteniyorsa her şeyden önce büyüyüp büyümediği kontrol edilmelidir. Eğer büyümüyor, aksine zarar üreten bir yanı bulunuyorsa ister istemez ona bağlı olarak hissenin fiyatı da gerileyecektir. Favori Dinlenme Yerleri de bundan müstesna değil. Şirket zarar üretiyor. Gelirleri düşerken firma zarara dönmüş durumda. Birikmiş geçmiş yıl zararları 18,1 milyon TL’ye ulaştı. Özsermayesi sermayesinin gerisinde bulunuyor. Firmanın gelirlerini düşürmesi ve ürettiği zarar ister istemez hissenin fiyatında da gerileme yaşanmasına neden olmakta. 2010 yılından bu yana gerçekleşen düşüş sonucunda fiyatı nominal değerinin altına kaydı. Gözaltı Pazarı’nda bulunan hisse, sonrasında da düşmeye devam etti ve 2 Nisan 2015 günü 0,12 T’ye kadar indi.
Gözaltı Pazarı’nda bulunan ve zarar eden böylesi hisselerde pozisyon alınması yatırımcılar açısından yüksek risk içeriyor. Alınan yüksek riske karşılık hissenin istikrarlı şekilde yükselme olasılığı ise bulunmuyor. Bu anlamıyla alınan risk gereksiz olup daha güçlü ve büyüyen firmaların takip edilmesinde fayda var.   
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL03 Nisan 2015 19:19

    2014 te CLKHO ve ARTOG dan bana 5000 TL girdi tahtaları kapandı :(

  • MEHMET FAİK03 Nisan 2015 16:46

    ULUTAŞ ailesinin batırdığı MEMSA yatırımcısı da perişan

  • ankara03 Nisan 2015 12:05

    borsada yatırımcıyı madur eden o kadar çok şirket var ki say say bitmez kervansarayholdinğ,oyak yatırım,ihlasmaden,ipek,gibi yüzlerce hisse.ne kanun ne hukuk.ne yasalar nede spk bunlara bir şey yapmıyor.yapanın hep yanında kalıyor.yatırımcı neye güvensin.oyak menkulkiymetlere kim neye güvensin.