Ana SayfaPiyasaFinans Finansal Kiralama ve Enka İnşaat sorusu---

Finans Finansal Kiralama ve Enka İnşaat sorusu

1 / 2
Finans Finansal Kiralama ve Enka İnşaat sorusu
23 Şubat 2015 - 10:13 www.borsagundem.com

AKTİF PİYASASI OLMAYAN HİSSEDE HAREKET ÖNGÖRÜLEMEZ
SORU (1)
- Ben borsada yeniyim. Yapmaya çalıştığım şey de dibini görmüş ama potansiyeli olan hisseleri alıp, %6 görünce satmak. Bu açıdan bakınca FFKRL 3.60 değerle son 1 yılın dibinde. Karlılığı iyi, F/K oranı iyi, RSI çok ucuz diyor vs. Haberlere falan baktım, bir tek 19 Şubat’taki negatif izlemeye alındı haberi var ki, kağıt bundan da çok etkilenmemiş gibi gözüküyor. Hisseyi 3.50-55 bandından almayı planlıyorum. Ama öyle çok düşmüş ki, gözümden kaçan bir şey mi var diye endişeliyim. Değerlendirir misiniz?
Alper Topaç

CEVAP -  Borsada kazanmanın kuşkusuz tek bir yolu yoktur. Farklı prensiplerle yola çıkarak kazanmak pekala mümkün. Önemli olan benimsenen ilkelerin sonuna kadar istikrarlı bir şekilde korunabilmesi. Ancak yeri geldikçe belirttiğimiz gibi, daha düşük risk içermesi itibarıyla uzun vadeli yatırıma daha fazla değer verdiğimizi gözardı etmeyin. Uzun vadede büyüyen şirketler tercih edilmesi kazanma potansiyelini de yükseltmektedir.
Finans Finansal Kiralama hissesine de bu pencereden bakmakta fayda var. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde, en yüksek seviyesini Aralık 2012’de 7,16 TL ile test ettiğini, akabinde gerilediğini görmekteyiz.  Halihazırda hisse düşüş kanalı içindeki hareketine devam ediyor. Ancak hissedeki fiyat hareketliliğini aktif piyasa şartlarında yaşadığını düşünmek yanlış olur. Zira hissenin sermayesinin sadece yüzde 1’i borsada işlem görüyor. Takas verilerine bakıldığında da halka açık kısmın yüzde 97,44 gibi ağırlıklı kısmı Finans Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Son bir ayın ortalama günlük işlem hacmi ise 5 bin TL’nin altında. Borsa dışındaki paylar gibi işlem gören paylar da tek elde toplanmış durumda. Hissenin toplanmış olması aktif bir piyasanın oluşmasına mani olmakta.
Öte yandan mali yapısına bakıldığında da kayda değer bir performansın olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Her ne kadar fiyat kazanç oranı piyasanın altında bulunsa da son dört yıllık zaman diliminde kârlılığını bir yıl artırırken ertesi yıl düşürdü.
Yukarıda açıklanan sebepler bir arada değerlendirildiğinde, hissede kısa vadede beklenti ile alım yapmanın düşük risk içermediğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)