Ana SayfaPiyasaFinansbank ve Parsan sorusu---

Finansbank ve Parsan sorusu

1 / 2
Finansbank ve Parsan sorusu
04 Ocak 2016 - 10:19 www.borsagundem.com

ALIM FİYATI PİYASA DEĞERİNİN ALTINDA
SORU (1)
- Finansbank’ın hisse senedi düşüşe devam eder mı? Devam ederse ne kadara düşüş yaşanır?
Yunus İşler

CEVAP -
Finansbank’a ait hissenin fiyatı, 2015 yılında en düşük seviyesini Haziran ayında gördü. Sonrasında zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunduğu gözlense de bu çıkışlar her defasında satış baskısı karşısında geriledi. Fakat özellikle Eylül ayının sonlarında yukarı doğru sert bir hareketi bulunuyor. Hisse yıl içi en yüksek seviyesini de bu çıkışla birlikte14 Ekim 2015 günü 7,23 TL ile test etti. Ardından tekrar düzeltmeye geçti. Şimdilerde de düzeltme hareketi devam ediyor.    
Hissenin sert çıkış sergilediği tarihten hemen önce  sermayenin yüzde 99,81’ine sahip bulunan NBG’nin, elindeki payları satacağına dair açıklaması gelmişti. 22 Aralık 2015 günü ise QNB’nin hakim hissedar  NBG'nin elindeki payları toplam  2 milyar 750 milyon euro bedelle satın alacağı bildirildi. Söz konusu tutara göre bir hissenin alım fiyatı yaklaşık 2,92 TL’ye denk geliyor. Bu tutar hissenin borsada işlem gören fiyatı göz önüne alındığında hayli düşük kalmakta. Zira 31 Aralık 2015 günü itibarıyla hissenin kapanış fiyatı 5,64 TL’den gerçekleşti. Bu fiyata göre QNB’nin gerçekleştirdiği alım bedeli, piyasa fiyatının oldukça gerisinde bulunuyor. Söz konusu fiyat farkı ister istemez hissede beklenen çıkışa da mani olmakta.
Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat kazanç oranı son dört çeyrek bilançosu göz önüne alındığında 17,57 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 9,40. Söz konusu orana göre de hissenin fiyatı yüksek kalmakta.
Mevcut şartlar altında hissede çıkış beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)