Ana SayfaPiyasaFinansbank ve Sodaş Sodyum sorusu ---

Finansbank ve Sodaş Sodyum sorusu

1 / 2
Finansbank ve Sodaş Sodyum sorusu
22 Nisan 2015 - 09:52 www.borsagundem.com

HALKA ARZ İÇİN HAZİRAN AYI İŞARET EDİLDİ

SORU (1)
-  Finansbank’ın son hareketinin sebebi nedir? Böyle sert harekette bulunması için önemli gelişmeler var galiba. Bir de ortak satacak diyorlar. Bilgi doğru mu? Siz bilirsiniz.
Seyhan Demirhan

CEVAP
- Her şeyden önce belirtmek isteriz ki Finansbank’ın borsada işlem gören payı sadece yüzde 0,18 ile sınırlı. Üstelik bu kısmın yüzde 99,62’si Finans Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin tek elde toplanmış olduğu çok açık olup bu durum hissede aktif bir piyasanın varlığına da manidir. Neticede sermayesinin yüzde 99,81’i NBG Grubu’na ait bulunuyor. Hissede gözlenen son hareketlilikte de bir banka için oldukça cüzi rakamlarla hissenin hareketlilik yaşadığı görülüyor. Ancak hissede aktif bir piyasanın oluşması arzu ediliyorsa halka açık kısmının büyütülmesi şart. Son hareketliliğin gerçekleştiği gün ise 53 milyon 285 bin TL nominal tutarındaki bononun halka arz edilmeksizin tahsisli satış yoluyla ihraç edileceği bilgisi kamuyla paylaşılmıştı.
Bu noktada Banka’nın ve de hakim ortağın ne yapmak istediği önem kazanıyor. Yapılan açıklamalar arasında bir yandan bankanın sermayesinin artırılacağı diğer yandan hakim ortağın satış yapacağı yönünde bilgiler yer almakta. Şüphesiz her ikisinin bir arada gerçekleşmesi de söz konusu olabilecek. Mevcut açıklamalar kapsamında hakim ortağın sahip olduğu payların bir kısmını halka arz etmek istediği sonucuna varabiliriz. Açıklamalar göz önüne alındığında bankadaki sahip olduğu payın yüzde 27’sini halka arz edeceği anlaşılıyor. Daha önce Nisan sonu itibarıyla halka arzın gerçekleştirileceği belirtilirken sonradan bilgilendirmede tarih, 2015’in ilk yarısının sonlarına kalacağı belirtildi. Ancak her ne kadar tarih verilse de piyasa koşullarının elvermemesi halinde halka arzın tekrar ertelenebileceği işaretinin verildiği de gözleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)