Ana SayfaPiyasaFord Otosan ve Link Bilgisayar sorusu---

Ford Otosan ve Link Bilgisayar sorusu

1 / 2
Ford Otosan ve Link Bilgisayar sorusu
11 Temmuz 2016 - 10:47 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ TRENDİNİ KORUYOR

SORU (1) - Öncelikle sizlere bu hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ford Otosan hisselerim var. 40 TL’den 35’e düştüğü dönemlerde geri çıkacağını düşünerekten aldım. Birçok olumlu habere rağmen hisse düşüşünü sürdürüyor. Ne kadar daha düşer? Düşüş devam eder mi? Düşme sebebi nedir?

Erkan Bay

CEVAP - Ford Otosan uzun vadede yükselen kanal içindeki hareket ediyor. Hisse, son olarak 21 Nisan 2016 günü en yüksek 40,50 TL’yi test ettikten sonra düzeltme hareketinde bulundu. Yaşanan düşüşle birlikte 30 Haziran 2016 günü en düşük 30,20 TL’yi test etti ve tekrar yönünü yukarı çevirdi. 8 Temmuz günü ise kapanışını 32,88 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, teknik olarak uzun vadeli çıkış trendini koruyor.

Şirket son açıkladığı 2016 yılı üç aylık bilançosuna göre gelirini artırmasına rağmen bir önceki yılın aynı dönemine göre kârında düşüş söz konusu. Mali performansındaki gerileme hisseye olan talepte belli bir gevşemeye neden olurken satışların ağırlık bulmasında etkili oluyor. Takas verilerine göre özellikle yabancı yatırımcının hissede pozisyon almış olduğu gözlenmekte. Halihazırda halka açık kısım içindeki yabancıların payı yüzde 65,53 seviyesinde bulunuyor. Yabancıların gerçekleştirdiği işlemler hissenin yönünü de belirlemede etkili oluyor.

Hissenin fiyat seviyesi kârlılığı ile birlikte değerlendirildiğinde makul görülebilir. Kârlılığın artması ise mevcut fiyat seviyelerinin yukarısına çıkabilmesi için dayanak oluşturmasına imkan tanıyacaktır.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSA zede11 Temmuz 2016 13:09

    Satın 0.18 den MEMSA alın zararınızı telafi edeceksiniz

  • ANKARA11 Temmuz 2016 12:05

    YATIRIMCI HEP DERTLİ.BORSADA ZÜBÜKLERİN HİSSESİNİ YA BİZ BULUYORUZ YADA ONLAR BİZİ. KRİSTAL KOLA .İTTİFAK HOLD. GSDHOLD. KERVANSARAY HOLD. İNANIN BUNLARIN PATRONLARINA İNSAN DENEMEZ. ZATEN İNSAN OLSALAR YATIRIMCININ SESİNİ DUYARLAR.BİZLER BU ŞER DÖRLÜSÜNE HAKKIMIZI HELAL ETMEDİK.