Ana SayfaPiyasaGenpower'da açıklanan kar sembolik---

Genpower'da açıklanan kar sembolik

2 / 2
Genpower'da açıklanan kar sembolik
22 Haziran 2015 - 10:39 www.borsagundem.com

TAŞINMAZLARINI DEĞERLENDİRİYOR

SORU-
Adel’in 9 Temmuzdaki arazi ihalesi hisseyi nerelere getirebilir acaba?

Nihat Yılmaz

CEVAP-
Adel Kalemcilik, geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklama ise Kartal Esentepe’de bulunan gayrimenkullerini ihale yoluyla satacağını duyurdu. Söz konusu yer aynı zamanda fabrika tesislerinin de bulunduğu taşınmazlar oluyor. Haberin açıklanmasının hemen ertesi günü 8 Mayıs gününden itibaren hissede yukarı yönlü sert bir çıkış gözlendi. Yükseliş sonraki günlerde de devam etti. Kârın ardından hazırlanan değerleme raporuna göre taşınmazların değeri kdv hariç yaklaşık 45,9 milyon TL ile 55,3 milyon TL arasında olduğu belirtildi. Sonrasında ise ihale komisyonu oluşturularak satış sürecinin tamamlanması hedefleniyor. Açıklamaya göre 9 Temmuz günü ihale gerçekleştirilecek. Şirket elde edilen gelirin nerede kullanılacağı hakkında net bir açıklamada bulunmasa da satış nedeni olarak gayrimenkullerinin değerlendirilmesini gösterdi.

Tespit edilen değere göre elde edilecek gelir 2014 yılında gerçekleşen gelirin yaklaşık dörtte birine denk geliyor. Bu anlamıyla gelecek nakit tutarı firma açısından önemli. Kuşkusuz bu tutarın doğru yönlendirilmesi halinde yatırımda kullanılarak kârın artırılması olasılığı da mümkün olabilecektir. Firmanın kârını artırması ise hissenin fiyatının yükselmesine olumlu yönde katkıda bulunmasına fırsat verecektir.    

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahkeme22 Haziran 2015 15:56

    01.10.2015 tarihinde mahkemenin bilirkişi raporu ile kasasına girecek olan 60 küsür milyon + yasal faizi hiç hesaba katmıyorsunuz.Latek kaybettiğini resmen kabul etmiş durumda!

  • ali22 Haziran 2015 14:47

    hepsi hikaye. hissede alıcı yok hacim sürünüyor

  • konur22 Haziran 2015 13:46

    bu yorumu sokaktaki mehmet ağa da yapar. desene indirgemiş nakit akımlarına göre şu kadar olur, f/k ya göre bu kadar olur. biraz elinizi taşın altına koyun. bu yorumu ben de yaparım.