Ana SayfaPiyasaGentaş ve Ünye Çimento sorusu---

Gentaş ve Ünye Çimento sorusu

2 / 2
Gentaş ve Ünye Çimento sorusu
31 Ekim 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

KÂRDA RUTİN SEYİR SÜRÜYOR

SORU- Ünye Çimento son günlerde yerinde sayıp duruyor. Bu fiyatlardan alım yapmak fırsat olabilir mi acaba? Alım yapmak mantıklı mı? Şirketin kârını tekrar artırması bu yıl içinde mümkün görünüyor mu? Bilgi için teşekkürler…

Doruk Şahin

CEVAP- Şubat 2016’da düzeltilmiş verilerle en düşük 2,81 TL’ye kadar inen Ünye Çimento, sonrasında endeksle paralel bir hareket sergileyerek yükseldi. Hisse, 30 Haziran 2017 günü en yüksek 4,70 TL’ye kadar çıktıktan sonra arada geçen dört aylık süre zarfında yatay bir seyir izledi. Şimdilerde de 4,31 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hissenin mevcut fiyat seviyesi zirve seviyelerine yakın bulunuyor. Geçmiş yıllardaki fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman gerilese de ya da yatay seyirde bulunsa da içinde yer aldığı uzun vadeli çıkış trendi korunmakta. Mevcut harekette de farklı bir durum söz konusu değil. Hisse, geçtiğimiz haziran ayında zirve seviyesini test ettikten sonra yataya dönse de uzun vadede çıkış trendini sürdürüyor. Şimdilerde ise destek seviyesine gelmiş bulunuyor. Buralarda tutunabilmesi önemli. Desteğinin altına kayması halinde gerilmesi gündeme gelecektir ki böylesi bir ihtimal satıcıların aktif hale gelmesiyle mümkün olacaktır.

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise kayıtlı sermaye tavanının artırılmasıyla ilgili. Firmanın mevcut kayıtlı sermaye tavanı 300 milyon TL olup ödenmiş sermayesi ise 123,6 milyon TL. Firma kayıtlı sermaye tavanına ulaşamadan süresi doldu ve sistemde kalmayı sürdürdüğü için kayıtlı sermaye tavanını 2021 yılına kadar uzatma karar aldı.

Ünye Çimento’nun mali yapısı incelendiğindeyse kârını yükseltme noktasında zorlandığı gözleniyor. Geçtiğimiz yıl her ne kadar kârını artırdıysa da son beş yıllık kâr rakamı göz önüne alındığında rutin bir rakamın elde edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 2017’nin ilk yarısında ise kârdaki artış yüze 9,14 seviyesinde gerçekleşti. Bu artış yıllık enflasyon oranının gerisinde kalıyor. Alıcıların daha da güçlenebilmesi için kârdaki büyümenin güçlenebilmesi önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)