Ana SayfaPiyasaEnflasyonda en kötü geride kaldı mı?---

Enflasyonda en kötü geride kaldı mı?

2 / 4
Enflasyonda en kötü geride kaldı mı?
05 Kasım 2018 - 10:45 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, yıllık enflasyondaki artışın sonuna gelinmiş olduğu tahmininde bulunarak, yıl sonunda enflasyonun yüzde 23,8 seviyesinde olmasını beklediklerini söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı yaptığı açıklamada, enflasyonun bir defa daha, Ekim ayında kurdaki değer kazancına karşın beklenenden yüksek geldiğini ve yıllık enflasyonun artışını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bu bize iki şeyi gösteriyor. İlk olarak kur sokunun genele yayılan etkisi henüz nihayete ermiş değil. İkinci ve daha sıkıntı verici olarak ise, fiyatlama davranışlarındaki bozulma, özellikle hizmet fiyatlarında olmak üzere, enflasyonu yukarı itmeye devam ediyor. İndirim kampanyasının etkisini dayanıklı tüketim malları gibi bazı alt kalemlerde görüyor olsak da genel fiyat artışlarını aşağı getirecek seviyede bir etkiden söz edemiyoruz." diye konuştu.

Kanlı, yıllık enflasyondaki artışın sonuna gelinmiş olduğu görüşünü savundu ve yıl sonunda enflasyonun 23,8% seviyesinde olmasını beklediklerini, ancak enflasyonda ciddi bir düşüş trendi için 2019 yılının ikinci yarısının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)