Ana SayfaPiyasaEnflasyonda en kötü geride kaldı mı?---

Enflasyonda en kötü geride kaldı mı?

3 / 4
Enflasyonda en kötü geride kaldı mı?
05 Kasım 2018 - 10:45 www.borsagundem.com

GCM Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan enflasyon rakamlarının sıkı para politikasında devamlılık gerekliliğini gösterdiğini vurguladı.  

Erkan şu değerlendirmeyi yaptı; "Enflasyonla Topyekün Mücadele programının, Ekim ayında temel mal gruplarındaki aylık fiyat artışlarına baktığımızda ulaştırma harici kalemlerde henüz etkisini göstermediğini görüyoruz...TÜFE kadar dikkat çeken bir ayrıntı ÜFE olmaya devam ediyor, ÜFE her ne kadar %45’e gerilese de halen çok yüksek ve ÜFE ile TÜFE makası 20 puan civarında oldukça açık olmayı sürdürüyor 

TRY’nin yaz çöküşü ve daha yüksek petrol fiyatları henüz iç maliyetlere tam olarak yansımamıştır. Yüksek ithalat ve enerji maliyetleri yukarı riskleri devam ettirmektedir...Gıda enflasyonu %30’a yakın seyrediyor. Gıdada iyileşme sağlamak için yapısal adımların önümüzdeki süreçte ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi gerekliliği söz konusu." Erkan hükümetin açıkladığı vergi indirimlerinin otomotiv, mobilya, beyaz eşya, konut sektörlerinde talebi öne çekerek veya ertelenmiş talebi yeniden öne aldırarak talep kanalı üzerinden enflasyonist risk yaratma olasılığı olduğuna da dikkat çekti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)