Ana SayfaSporTürk futbolu için şok verimlilik raporu---

Türk futbolu için şok verimlilik raporu

6 / 7
Türk futbolu için şok verimlilik raporu
05 Ekim 2017 - 12:17 www.borsagundem.com

MİLYONLARCA EURO MALİYETLİ TRANSFERLER

Forbes Futbol Verimlik Raporu’nda geçen sezonun istatistikleriyle analiz edilen birçok futbolcunun bu sezon dört büyüklerin formasını giymemesi de bunu gösteriyor. Üstelik milyonlarca euro maliyetle kadroya katılan bu oyuncuların birçoğu, sırf maaş yüklerinden kurtulmak için bonservissiz bir şekilde gönderiliyor. Örneğin Galatasaray, geçen yıl yaklaşık 5 milyon euro ödediği Wesley Sneijder’i bu yıl ancak bonservis almadan kadrosundan çıkarabildi. Fenerbahçe ise 5,6 milyon euro ödediği Robin van Persie’yi, bonservis almadan bile göndermeyi başaramadı. Bu yapı bir yandan kulüplerin zarar ve borç batağından kurtulmasını engellerken diğer yandan sportif başarının da önündeki en büyük engel...

Taşıdığı mali risklerin UEFA kriterlerinin çok üzerinde olması yüzünden 2012’de Avrupa’dan men edilen Beşiktaş, aldığı tasarruf önlemleri ve zorunlu olarak yürüttüğü “makul” transfer politikasıyla üç sezonluk kaybın ardından ancak düzlüğe çıkabildi.

Sonrasında Fikret Orman yönetimin en büyük başarılarından biri olarak görülen stat projesinin hayat geçirilmesi, üst üste iki sezon elde edilen şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkıyla birlikte Beşiktaş’ın gelirleri hızla yükseldi.

Dolayısıyla bu yıl dört büyükler arasında kara geçen tek ve toplam gelir-futbolcu maaş oranı en düşük kulüp olarak yılın en verimli yönetimini sergiledi. Ancak futbolcu verimliliği bazında bakıldığında geçen sezon ligin en verimsiz üç futbolcusundan ikisinin Beşiktaş forması giymesi, geçmişteki kötü dönemlerden ders alınıp alınmadığı konusunda soru işaretleri yaratıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin05 Ekim 2017 13:34

    ama borsa da spor hisseleri değerlemesine göre bu kulüplerin para basıyor olması lazım.

  • baturayersin05 Ekim 2017 13:03

    yabancıyı paralı bol keseden verirsen başka ne bekliyorsun işçi gariban vergi ödesin keyfini yancılar sürsün sonrada ağla