Ana SayfaSporTürk futbolu için şok verimlilik raporu---

Türk futbolu için şok verimlilik raporu

7 / 7
Türk futbolu için şok verimlilik raporu
05 Ekim 2017 - 12:17 www.borsagundem.com

EN VERİMSİZ İLK 10 FUTBOLCU SIRALAMASINDA İLK ÜÇ TAKIM HANGİSİ?

En verimsiz ilk 10 futbolcu sıralamasında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor üç oyuncuyla yer alıyor. Fenerbahçe’dense Miroslav Stoch ve Robin van Persie en verimsiz iki oyuncu olarak sıralanıyor. Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Bursaspor ve son şampiyonluğunun üzerinden 33 yıl geçen Trabzonspor, kulüp değerlendirmesi yapılabilen altı kulüp arasında verimlilik açısından son iki sırayı paylaşıyor.

Sonuç itibarıyla Türkiye’de futbolu yönetenlerin tasarrufu altında olmayan alanlarda artan futbol gelirleri, kulüp yöneticilerinin elinde yanlış harcanarak zarar ve borç batağını büyütmekten başka bir işe yaramadı. UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso’nun bu durumu düzeltmek için yaptığı öneri çok net: “Türk kulüpleri daha iyi bir borç ve gelir yönetimi benimsemeli. Başkanların ayrılırken kulüpleri kötü bir mali tabloyla bırakmalarını engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmalı.”

(Özer Turan/Forbes Türkiye Dergisi) 


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin05 Ekim 2017 13:34

    ama borsa da spor hisseleri değerlemesine göre bu kulüplerin para basıyor olması lazım.

  • baturayersin05 Ekim 2017 13:03

    yabancıyı paralı bol keseden verirsen başka ne bekliyorsun işçi gariban vergi ödesin keyfini yancılar sürsün sonrada ağla