Ana SayfaPiyasaGökhan Özer’den bomba gibi mesajlar---

Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar

12 / 12
Gökhan Özer’den bomba gibi mesajlar
22 Ocak 2015 - 06:35 www.borsagundem.com

SON DERECE GÜVENİLİR BİR BANKACILIK YAPIMIZ VAR
-İstanbul Finans Merkezi, dünyanın önemli aktörlerinden biri nasıl olur? Devlerle rekabette neler yapılmalı?


Gökhan Özer: Bankacılık sektörü, dünyanın en önemli aktörlerinden bir tanesi. Global krizlerde dahi sermayesini yükselten ve uluslararası bankaların kat kat üzerinde sermaye yeterliliğine sahip son derece güvenilir bir bankacılık yapımız var. Yabancı bankaların satın almaları ile sektöre yabancı sermaye katkısı olduğu kadar know-how girişi de oldu. Fakat finans sisteminin bankacılık sektörü dışındaki diğer ayakları büyüyemedi. Bunun temel nedeni bankacılık sektörünün müşteri sayısı, mevduat ve kredi hacmi diğer sektörlerin büyümesini engelledi. Bankacılık sektörünün bu kadar büyümesi sonucunda ise reel sektörün öz kaynak büyümesi gerçekleşmedi. Temel sorun sadece bireysel tasarruflar değil kurumsal sorunlar da ayrıca. TCMB ve BDDK’nın kredilerin büyümesine yönelik sınırlayıcı tavır önemli ve tasarruflar üzerindeki etkisini gösterecektir. Fakat bankacılık sektörünün bankacılık dışı diğer faaliyet alanlarında rekabeti engellediği için diğer finansal aracıların korunması gerekmektedir. Bankacılık sektörü dışındaki özkaynak, borçlanma, fon, leasing ve faktöring gibi piyasaların hareketlenmesi ile İstanbul Finans Merkezi çatısı kurulacaktır.
Dengeli bir finans sistemi oluştuktan sonra olmazsa olmazı güvenilir, ucuz, likit ve konvertibl bir para birimidir. %3’ün altında bir enflasyon rakamı 2023’te kolaylıkla ulaşılabilecek bir hedeftir.  (FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL)
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı22 Ocak 2015 17:19

    kıYak adam. bence röportajın Hakkını vermiş.

  • seyretmeli22 Ocak 2015 14:21

    borsa şişti artık satıp izleme zamanı.

  • ali veli..22 Ocak 2015 11:32

    emirlerin hızlanması---kime yarayack.donanımlı uyanıklara ve cakallara.. ky ne yapacak hezmanki gibi yolunacak..dahaçok ky gelsinki diyede name tuturuyorlar...daha çook para kazansınlar diye...yemezler..