Ana SayfaPiyasaDolar 6 lirayı görür mü?---

Dolar 6 lirayı görür mü?

2 / 4
Dolar 6 lirayı görür mü?
02 Ağustos 2018 - 10:28 www.borsagundem.com

Belgin Maviş - A1 Capital

Siyasi Gerilim Devam Ederken...

ABD /Türkiye arasında siyasi tansiyonun gerilimlerle artması sonrası ABD tarafından gelen sert açıklamalar ve yaptırım açıklamalarıyla kurlarda dün gece yaşanan yükselişler sonrası bugün gerek Bist gerekse kurlar tarafında oldukça hareketli olabilecek bir güne başlıyoruz.

Yatırımcı açısından bu gerginliğin bir süre daha devam edebileceğine dair korkular hisse tarafından satış baskısını artırabilir. Endekste 96,400/95,300/94,600 öne çıkan destekler olurken daha önce benzer olumsuz haber akışında endekste ortalama kayıplar 2000/2500 puan arasında yaşanmış ve dolardaki hareketlere göre gelen satışlar sonrası tepki alımları görmüştük .

Buna benzer bir başlangıç sonrası haber ve veri akışının yanı sıra dolar/tl de 5,0150 seviyesinin aşılması durumunda 5,08/5,1150 ve 5,15 görülebilecek teknik seviyeler olurken Dolar 6 TL olur mu hedefi için henüz çok çok erken. Arzu etmediğimiz bir hedef olan bu seviyenin yaşanmaması ve olası dalgalı kur ve faiz hareketlerine karşı TCMB da bu gelişmeleri oldukça yakın takip edeceğini düşünüyoruz. Merkez Bankasından bir müdahale gelir mi? gerektiği takdirde hem sözlü hem de merkez bankası araçları ile bu adımı atacağı görüşündeyiz.

Cuma günü Singapur'da ABD/Türkiye Dış işleri Bakanları düzeyinde bir araya gelerek bu gerilimi azaltabilme ihtimali piyasalar açısında pozitif bir gelişme olmakla birlikte bu toplantının taraflardan biri tarafından yapılmaması durumu henüz bu ihtimal akıllara gelmese de piyasalar açısından daha stresli sonuçları beraberinde getirebilir. Uzlaşı olması umuduyla..


ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)