Ana SayfaPiyasaDolar 6 lirayı görür mü?---

Dolar 6 lirayı görür mü?

3 / 4
Dolar 6 lirayı görür mü?
02 Ağustos 2018 - 10:28 www.borsagundem.com

Enver Erkan - GCM Menkul

"ABD’nin yapmış olduğu yaptırım açıklaması Türk varlıklarına negatif reaksiyon olarak yansıdı ve kur bu kapsamda 5,0150 seviyesini görerek zirve yeniledi. Bu noktadan sonra özellikle USDTRY kurunun 5 psikolojik seviyesi üzerinde kalıcı olup olmayacağına bakacağız. Kurun tarihi zirve 5,0150’den sonraki reaksiyonu önemli, şu an tabii orayı referans almak durumundayız. Bu kademe aşılırsa, yeni seviyeler için yine kademeli olarak düşünmek lazım. Gelişmeler henüz oldukça sıcak olduğundan ve yapılması beklenen görüşmeler, açıklamalar çerçevesinde yeni gelişmeler olabileceğinden her türlü ihtimal göz önünde bulundurulmalı.

Singapur’da Dışişleri Bakanımız Sn. Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yapması beklenen görüşme önemli olacak. Buradan çıkacak sonuçlar, görüşmenin genel havası, bir uzlaşma ortamı olup olmadığı unsurları önemli. Yaptırımların nereye gidebileceği bilinmez, şu an için Adalet Bakanımız Sn. Gül ile İçişleri Bakanımız Sn. Soylu’yu içeren yaptırımlar genişler mi, şirketler ve iş adamlarını da içine alır mı, umarız kriz büyümez. Henüz Başkanlar görüşmedi mesela, Trump Kim Jong-un ile bile görüştü ve ABD – Kuzey Kore krizi hafifledi. Benzer durum Putin ve Rusya’da da oldu. İran ile bile görüşebilir. Bu noktada yıllara dayanan bir stratejik ortaklık ve NATO müttefikliğinin olduğu ABD ve Türkiye ilişkilerinde de uzlaşma ortamı mutlaka aranacaktır. 

Teknik öngörü yapmak zor, piyasanın havası önemli. Cuma Türk varlıkları açısından kritik önem taşıyor. Temmuz enflasyonu, olası Çavuşoğlu – Pompeo görüşmesi, ABD tarım dışı istihdamı, Başkan Sn. Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı gibi önemli maddeler var."

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)