Ana SayfaPiyasaGSD Holding ve Jantsa sorusu---

GSD Holding ve Jantsa sorusu

2 / 2
GSD Holding ve Jantsa sorusu
31 Temmuz 2018 - 08:27 www.borsagundem.com

PERFORMANSI YETERSİZ

SORU- Jantsa neden yeterince yükselmiyor? Hisse sayısının az olması etkili olabilir mi? Yoksa şirket kendi faaliyetlerini yeterince anlatamıyor mu? 

Mehmet 

CEVAP- Jantsa Temmuz 2016’da başladığı çıkışla birlikte gerçekleştirdiği yükselişini Şubat 2018’e kadar sürdürdü. Hisse anılan tarihte düzeltilmiş verilerle en yüksek 36,94 TL’yi test ettikten sonra satış baskısına maruz kaldı. Son üç ayda ise hissenin tutunma çabası içinde olduğunu görebilmekteyiz. 30 Temmuz 2018 günü kapanışını 26,78 TL’den tamamlayan hissenin bu seviyelerde tutunabilmesi halinde yönünü tekrar yukarı çevirerek çıkış deneyebilmesi olasılık dahilinde bulunuyor. Öte yandan oluşturmaya çalıştığı destek seviyesinde tutunamaması halinde ise düşüş eğiliminin devam etmesi gündeme gelecektir ki bu halde de artan satışlarla birlikte hissenin ilk göreceği fiyat 23 TL olacaktır. Hissenin son iki yılda gerçekleştirdiği çıkışa rağmen Kasım 2013’te test ettiği tarihi zirve seviyesi 40,60 TL’yi yakalayamaması ise istenilen performansın uzağında olduğu anlamına geliyor. Şüphesiz bunda düzensiz bir kârlılığa sahip olmasının etkisi bulunuyor. Firmanın dalgalı bir kârlılık yapısına sahip olması hissenin fiyatında da istikrarlı bir çıkış için gerekli olan enerjinin birikmesine mani oluyor. Geçtiğimiz yıl elde edilen kâr artışı hissenin fiyatına olumlu yönde yansırken 2018’in ilk çeyreğinde artan gelire rağmen kârda istenilen ivmenin yakalanamaması sıkıntı kaynağı. Bu da hissenin fiyatına olumsuz yöne yansıyor. 

Sermayesinin yüzde 12’si borsada bulunan hissenin halka açık kısım içindeki payının yüzde 48,60’ı Turkısh Yatırım Menkul Değerler’in saklamasında bulunuyor. Yüzde 30’luk pay ise yedi aracı kurum saklamasında yer alıyor. Bu anlamıyla hissenin piyasada toplandığını söylemek mümkün. Öte yandan hissenin yılbaşından bu yana günlük ortalama işlem hacmi 2,6 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Bu rakam son bir yıllık ortalamasına paralel bir durum sergiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ31 Temmuz 2018 22:32

    MARKA HİSSESİ ALDIK HİSSE 2.60DAN 88 KURUŞA GELDİ PATRON ALIM YAPACAGIZ DEDİ AMA SÜREKLİ SATIŞ YAPARAK YATIRIMCIYI SOYDU ARAŞTIRMA YAPARSANIZ MENMUN OLURUZ BU DOLANDIRICILARIN İPİ PAZARA ÇIKMALI.

  • yorum31 Temmuz 2018 14:37

    ENDEKS ISRARLA ARTARKEN BIRAKSALAR ARTACAK TREND GYO YU ISRARLA SATIP DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR HER KİMSE ...