Ana SayfaPiyasaHaznedar Refrakter ve İş GYO sorusu---

Haznedar Refrakter ve İş GYO sorusu

1 / 2
Haznedar Refrakter ve İş GYO sorusu
18 Aralık 2015 - 08:51 www.borsagundem.com

SATMA HAKKINI KULLANIN

SORU (1) - Haznedar 9 Aralık'tan itibaren borsadan çıkmak için başvurdu. Bundan kârlı çıkabilmem için ne yapmalıyım?

Melüt Tekin

CEVAP- Durar Refrakter, 8 Aralık 2015 günü yaptığı açıklamada beraber hareket ettiği ortaklarla birlikte Haznedar Refrakter’in sermayesinin yüzde 98,17’sine sahip olduklarını bildirdi. Söz konusu açıklamada birlikte hareket etmeleri nedeniyle diğer ortakların paylarını satma hakkının, kendilerinin de diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkının doğduğunu duyurdu.

Yapılan açıklama gereğince 9 Aralık 2015 tarihinden itibaren üç ay boyunca yani 8 Mart 2016 tarihine kadar diğer ortakların paylarını mevcut birlikte hareket eden büyük ortaklara satma haklarının bulunduğunu hatırlattı. Diğer pay sahiplerinden herhangi birinin satma hakkını kullanması halindeyse bir ay içinde Haznedar’ın bir pay değerinin tespiti için değerleme raporu hazırlanacağını belirtti. Diğer ortakların satma hakkıyla ilgili bedel tespit edilirken farklı kriterler bir arada değerlendirilmekle birlikte hakim ortak konumunun kazanıldığının kamuya duyurulduğu otuz gün içindeki ağırlıklı ortalama fiyat olan 4,5576 TL’nin baz alınacağı anlaşılıyor. Üç aylık hak düşürücü zaman diliminde satma hakkını kullanmayan diğer hissedarların ortaklıktan çıkarılması için gerekli işlemlerin yapılacağı da dile getirilen bir diğer husus.

Gelinen aşama itibariyle şirketin borsa kotundan çıkarılması için sürecin işletilmeye başlatıldığı anlaşılıyor. Bu şartlar altında hakim hissedarlar dışındaki diğer hissedarların zarar görmemesi için satma hakkını kullanması daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)