Ana SayfaPiyasaReferandum sürecinde en çok hisse öneriliyor---

Referandum sürecinde en çok hisse öneriliyor

1 / 10
Referandum sürecinde en çok hisse öneriliyor
06 Mart 2017 - 16:27 www.borsagundem.com

Mart ayının gelmesiyle beraber piyasalar da 16 Nisan'daki referandum için geri sayıma başladı. Bu süreç için Borsa İstanbul'da ağırlıklı olarak 85.000-90.000 bandına işaret ediliyor. Bu kritik zamanda aracı kuruluş ve portföy yönetim şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden portföy dağılımlarını aldık. Önerilerde hisse ve mevduat en çok önerilen yatırım araçları olarak öne çıkıyor.

Piyasalar 2017'nin ikinci ayını, nispeten olumlu görünümle geride bıraktı. BİST-100 Endeksi, bu süreçte yükselişini devam ettirdi ve 89.000 sınırını aştı. Bu tabloda ABD faizlerindeki gerilemenin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 'güçlü doları' eleştirmesinin etkisiyle doların küresel çapta değer kaybederek Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalardaki yükselişi desteklemesi etkili oldu.

Piyasalar böyle bir görünümle mart ayına girerken, dikkatler 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumuna çevrildi. Referandum öncesindeki siyasi ortam, jeopolitik ve ekonomik gelişmeler ile referandum sonuçlarının yanı sıra bu sürecin BİST-100 Endeksi ve kur üzerindeki etkileri de yakından takip edilecek. Biz de bu süreçte, aracı kuruluş ve portföy yönetim şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden referandum öncesindeki portföy önerilerini ve BlST-100 Endeksi tahminlerini aldık.

ÖNCELİK HİSSEDE

Bu dönemde yatırımcılara portföydeki ağırlığı hisseye vermelerini öneren uzmanlar, TL mevduatı da hisseden sonra ikinci sıraya koyuyor. Onları dolar ile ÖST ve fon takip ediyor. Bahar Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bahar, portföylerde hisse ile ÖST ve fona en çok ağrılık veren isim olarak öne çıkıyor. Yüzde 50 hisse, yüzde 50 ÖST ve fon önerisinde bulunan Bahar, 16 Nisan'a kadarki çalkantılı dönemde sanayi hisseleri ile ÖST ve fonların fark yaratacağı görüşünü paylaşıyor. Portföylerde daha fazla yatırım aracına yer verilmesini ve riskin dağıtılmasını öneren isimler de bulunuyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)