Ana SayfaPiyasa7 aracı kurumdan hisse önerisi---

7 aracı kurumdan hisse önerisi

1 / 13
7 aracı kurumdan hisse önerisi
04 Aralık 2017 - 12:35 www.borsagundem.com

Geçen hafta BİST-100’de satıcılı seyir hakimdi. Yüksek fiyat oynaklıklarının ve satış baskısının bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, geri çekilmelerin ise uzun vadede alım fırsatı olarak görülebileceğini belirtiyor. Biz de dalgalı seyreden borsada aracı kuramların hisse önerilerini topladık. 7 aracı kurum 47 hisse önerirken, burada beş kurumun önerdiği Garanti ve THY öne çıkıyor.

Yurtdışı ile yurtiçi piyasaların birbirinden farklı ayrıştığı bir haftayı geride bıraktık. Yurtdışı piyasalar, ABD kaynaklı haber akışının yarattığı olumlu risk iştahıyla yukarı yönlü eğilimini korudu. Yurtiçinde ise özellikle ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olarak dinlendiği davanın yaratabileceği riskler, siyasi cephedeki tartışmalar ve jeopolitik risk algısı piyasaların olumsuz ayrışmasında etkili oldu.

Geçen haftaya 104.760’dan başlayan BİST-100, banka hisseleri öncülüğünde 102.068’e kadar geriledi. Ak Yatırım analistleri, yurtiçindeki yüksek fiyat oynaklıklarının ve satış baskısının bir süre daha devam etmesini öngörüyor. “Kısa dönem için 104.500-106.250 bandı ilk önemli direnç. Bu seviyeye kadarki yükselişleri ‘sınırlı tepki hareketi’ olarak değerlendiriyoruz” diyen Ak Yatırım analistleri, genel eğilimin ‘aşağı yönlü’ olduğuna dikkat çekiyor. Kurum analistleri, piyasaya ilişkin iyimser olmadıklarını, dirençler aşılmadan olumlu görüş belirtmeyeceklerini de kaydediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)