Ana SayfaPiyasa7 aracı kurumdan hisse önerisi---

7 aracı kurumdan hisse önerisi

4 / 13
7 aracı kurumdan hisse önerisi
04 Aralık 2017 - 12:35 www.borsagundem.com

BANKALARDA İSKONTO VAR

Kurumlar vergisindeki artışın fiyatlara yansıdığını düşünen İş Yatırım’ın bankacılık analistleri ise gelişmekte olan ülke (GOÜ) benzerlerine göre bankaların iskontolu işlem gördüğünü belirtiyor. İş Yatırım’ın ‘En Çok Önerilenler’ listesinde Garanti yüzde 15, Vakıfbank yüzde 10 ağırlıkla bulunuyor. “Bu süreçte risk iştahına göre banka hisselerinde alış denenebilir” diyen İş Yatırım’ın bankacılık analistleri, piyasa riskini almadan banka riskini almak isteyen yatırımcılara ‘endeksteki düşüşlere karşı vadeli ve opsiyon piyasalarında korunarak pozisyon alın’ önerisinde bulunuyor.

YOĞUN GÜNDEM

Piyasalarda neler takip edilecek? Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk, enflasyonun, TCMB’nin faiz kararının, siyasi-jeopolitik gelişmelerin ve ABD’deki davaların piyasalara yön vereceğini söylüyor. Baştürk, ABD’de vergi reformu yasa tasarısının ve FED’in 2018’e yönelik faiz artış sayısının da önemli olduğunu belirtiyor.

Rıdvan Baştürk, beklentisini ve önerilerini ise şöyle açıklıyor: “BİST- 100, 12 aylık F/K bazında göreceli yüzde 43 ucuz kalsa da riskler göz önüne alındığında mevcut seviyelerden yeni bir heyecan yaratılması kolay olmayacak. BİST’te 115.000 tepe, 100.000- 99.000 alt bant olarak izlenebilir. 101.000-99.000’e gerilemeler, orta ve uzun vadeli alım için değerlendirilebilir. Satışlarda hisseleri elden çıkarmak yerine teknik seviyelerin kırılıp kırılmadığına bakılmalı. Güçlü beklentisi olan şirketlerle yola devam edilmeli.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)