Ana SayfaPiyasaHisse seçimi ve Anadolu Efes sorusu---

Hisse seçimi ve Anadolu Efes sorusu

1 / 2
Hisse seçimi ve Anadolu Efes sorusu
25 Şubat 2015 - 10:44 www.borsagundem.com

BÜYÜYEN FİRMAYI TAKİP EDİN
SORU (1) -
Çocuklarım için her ay uzun vadeli hisse senedi almak istiyorum. Hangi hisseleri önerirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Mustafa Doğdu

CEVAP-
Borsa,  uzun vadeli bakıldığında yatırım için oldukça elverişli alanlardan birisidir. Ancak böyle olmakla birlikte herhangi bir hissenin alınması tek başına kazanmaya imkan vermez. Zira böylesi bir durumda zayıf veya zarar eden bir firmaya ortak olma ihtimali gündeme gelir ki bu da yatırımcının yüksek ihtimal kaybetmesi anlamına gelecektir. Bu nedenledir ki öncelikle kâr eden firmanın tespit edilmesi bilahare bu firmalar arasında istikrarlı olarak büyüyenlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.
Firmanın büyümesi, yani gelirlerini ve kârını düzenli olarak artırıyor olması, hissesinin değerini de artıran önemli unsurlardan birisidir. Öte yandan büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini de kontrol edebilmeli. Bu açıdan firmayla ilgili haber ve mali gelişmelerin yakından takip edilmesi ve büyümenin durduğu noktada hisseden çıkarak büyümesini sürdüren bir başka firmaya geçebilme esnekliğini gösterebilmek, kârın daha üst seviyede elde edilmesine imkan sağlayacaktır.
Büyüyen firmaları tespit ederken sektörlerden yola çıkmak kolaylık sağlayabilir. Yani ileriye dönük gelişme vadeden, büyüme potansiyeli olan sektörlerin içinde bulunan ve avantajlı konumlarıyla öne çıkan firmaların tercih edilmesi, tercihte bulunurken daha isabetli kararlara yol açabilecektir.
Tüm bu seçenekleri değerlendirirken firmaların mali yapılarının sürekli hareket halinde olunduğunun bilinmesi önemlidir. Bunun anlamı bir hissenin alındıktan sonra artık hiç gelişmeleri takip etmeye gerek kalmadan, bir gayrimenkul gibi kenarda dururken değer kazanma olanağının olmayabileceğini bilmeyi gerektiriyor. Borsada kârın üst seviyede korunabilmesi için alınan hissenin takip edilmesi ve gerektiğinde satıp yeni bir hisse ile değiştirme iradesini gösterebilmekten geçtiğini göz ardı etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)