Ana SayfaPiyasaHissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira---

Hissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira

2 / 11
Hissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira
03 Eylül 2014 - 13:28 www.borsagundem.com

ZARAR EDEN FİRMALARDAN UZAK DURUN

SORU-
Az miktarda param var. Ata Gayrimenkul’e yatırım yapmak istiyorum. Para kazanabilir miyim? Bu hisseye yatırım yapmak doğru mu? 
Filiz Cantürk

CEVAP-Borsada para kazanmak için kısa vadeli değil uzun vadeli perspektif ile hareket etmek gerekiyor. Ayrıca uzun vadeli yatırım yapmak da tek başına yetmez. Büyüyen firmaları da keşfetmek ve onlara yatırım yapmak gerekiyor. Satış gelirlerini ve kârını artan firmalar bir yandan büyürken diğer yandan yatırımcısına da kazandırmış olur. Ata Gayrimenkul ise belirttiğimiz koşullara uyan bir görüntü arz etmiyor. Şirket 2009 yılından bu yana satış gelirlerini düşürüyor. Buna bağlı olarak kârında da azalma yaşanıyor. Son açıklanan altı aylık bilançosunda da kayda değer bir gelir oluşmazken zarar ettiği gözlenmekte. Aynı tempoyla devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar etme olasılığı yüksek görünüyor. Daha risksiz firmaları tercih etmenizi tavsiye ederiz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ DEMIRTAŞ03 Eylül 2014 23:01

    borsada temeli sağlam en ucuz hiselerden birisi defter değeri0.30 uzn vadede iyi kar edbiliriz.

  • Ender DOSAN03 Eylül 2014 21:37

    Ahmet kardeşim kendi taktiğini geliştir,zamana yayılı olarak son 10 yılın 8 inde kar etmiş temettü vermiş hisselerden topla hep al hiç satma mümkünse patronu Koç,Sabancı,Kamu,İşbank,Borusan,Alarko,Eczacı,Anadolu grubu gibi bilinen gruplar olsun (Aracı kurum çalışanıyım)

  • ahmet03 Eylül 2014 18:54

    bu aracı kurum yüzünden zarar ettim kim sorumlu aracı kurumlarda sorumlu yalnış yönlendirmeyin hep küçük yatırımcı zararda

  • ozan yılmaz03 Eylül 2014 16:45

    ATAC, LIOYS gibi işlem görmeyen hisselerin durumu ne olacak?