Ana SayfaPiyasaHissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira---

Hissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira

7 / 11
Hissedarın Ereğli’deki kaybı 12 milyon lira
03 Eylül 2014 - 13:28 www.borsagundem.com

ZİRVESİNE YAKIN SEVİYELERDE BULUNUYOR

SORU-
Anadolu Hayat’ı yatırım için nasıl görüyorsunuz? Uzun vade yatırım dediğin borsada en az ne kadar süredir? Hangi hisselere ağırlık vermek lazım? 
Gökhan

CEVAP-Borsaya gelen yatırımcıların uzun vadeli yatırım yapmasını sıklıkla dile getiriyoruz. Uzun vadeden kastettiğimiz ise en az beş yıllık süreyi kapsar. Ancak bundan, alınan hisse senedinin hiç takip edilmeden beş yıl boyunca kenara konarak tutulması anlaşılmamalıdır. Aksine düzenli olarak firma takip edilmeli, üçer aylık periyotlarla mali yapısı izlenmeli ve haberleri gözden kaçırılmamalıdır. Bu şekilde firmayla ilgili olumsuz gelişmeler olduğunda satarak başka bir hisseye geçme fırsatı değerlendirilebileceği gibi olumlu gelişmeler yaşandığı sürece de pozisyonun korunması temin edilmelidir. Tüm hisseler de olduğu gibi Anadolu Hayat’a da bu yönü ile bakmalı. Şirket 2009 yılından bu yana yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse şimdilerde düzeltme eğiliminde görülse de zirvesine yakın seviyelerde bulunuyor. Yüksek f/k oranı da göz önüne alındığında bir süre daha gerilemesi beklenebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ DEMIRTAŞ03 Eylül 2014 23:01

    borsada temeli sağlam en ucuz hiselerden birisi defter değeri0.30 uzn vadede iyi kar edbiliriz.

  • Ender DOSAN03 Eylül 2014 21:37

    Ahmet kardeşim kendi taktiğini geliştir,zamana yayılı olarak son 10 yılın 8 inde kar etmiş temettü vermiş hisselerden topla hep al hiç satma mümkünse patronu Koç,Sabancı,Kamu,İşbank,Borusan,Alarko,Eczacı,Anadolu grubu gibi bilinen gruplar olsun (Aracı kurum çalışanıyım)

  • ahmet03 Eylül 2014 18:54

    bu aracı kurum yüzünden zarar ettim kim sorumlu aracı kurumlarda sorumlu yalnış yönlendirmeyin hep küçük yatırımcı zararda

  • ozan yılmaz03 Eylül 2014 16:45

    ATAC, LIOYS gibi işlem görmeyen hisselerin durumu ne olacak?