Ana SayfaPiyasaYabancılar beklentisi olan hisselere yöneliyor---

Yabancılar beklentisi olan hisselere yöneliyor

7 / 7
Yabancılar beklentisi olan hisselere yöneliyor
09 Aralık 2018 - 09:00 www.borsagundem.com

Dolar kuru neden hareketlendi?

Kurda satış eğilimi güçlü seyrini sürdürürken geçtiğimiz hafta yeniden alıcıların güçlendiğini gördük. Bunun nedeni beklentilerin altında gelen enflasyon verisi ile 13 Aralık TCMB faiz toplantısında bir faiz indirimi gelme ihtimalinin fiyatlanmaya başlaması. Öte yandan 5 Aralık’ta açıklanan Para ve Kur Politikası Raporu’nda enflasyon için hedef seviyenin 2019 yılı için yüzde 5 olarak belirlenmiş olması. Piyasalarla kurulan güçlü iletişim, gerçekçi hedefler ve bunlara ulaşma yolunda atılan adımların, şeffaf açık ve net olarak aktarılması spekülasyonların da önüne geçiyor. Kurdaki aşırı oynaklığın azalarak hareket marjlarının öngörülebilir aralıklarda dalgalanması önemli. Bu da piyasa ile kurulan güçlü iletişim ve yönlendirmelerle mümkün. 

Dolar/TL’de kritik hafta 

Dolar/TL kurunda en kritik haftadayız. Alçalan trend hareketinin kırılması kurdaki beklentileri değiştirebilir. İşte takip edilecek göstergeler:

1 - Alçalan kanaldaki hareket sürüyor. Fakat kanalın direnç seviyelerindeyiz. Güçlü direnç seviyesi 5,40’ta bulunuyor. Bu rakam aşılırsa 5,70-5,80’deki direnç bölgesinin test edilmesi gündeme gelecektir. Kurun alçalan kanal içerisinde kalması halindeyse 4,90-4,80 seviyelerine doğru çekilme yaşanması söz konusu olacaktır. 

2- Dolar/TL 29 Kasım’da 5,13’ü test etti ve 200 günlük ortalamaya yakın bir seviyeden döndü. Ancak 50 ve 100 günlük ortalamayı henüz yukarı kırmadı. Hareketin bir trende döndüğünü söylemek için 50 ve 100 günlük ortalamalar da aşılmalı. 

3- Hareketin gücünü gösteren momentum 99 seviyesinde. Momentumun 100 seviyesinin altındaki seyri devam ettikçe düşüş trendinin etkisi sürecektir. 100’ün üzerinde güçlenen bir hareket yükseliş sinyali olacak. 

4- 29 Kasım’da 5,13’ten başlayan hareketin 5,45’e kadar sürmesi olumsuz bir gösterge. Hareketin hızı önemli. Kırılganlığın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bunun yeni bir hareketin başlangıcı olup olmadığını bu hafta göreceğiz. Kanal içerisinde kalır ve 5,20’lerin altına kayma gerçekleşirse aşağı hareketin devam ettiğini göreceğiz. 

Sonuç olarak alçalan trend sürüyor. Ancak kritik eşikteyiz. Genel eğilim düşüş yönünde ancak trend dönüşleri kısa vadeli harekette için alım-satım fırsatı yaratıyor. Zeynep Aktaş - Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)