Ana SayfaPiyasaHitit Holding ve Ford Otosan sorusu---

Hitit Holding ve Ford Otosan sorusu

1 / 2
Hitit Holding ve Ford Otosan sorusu
05 Haziran 2015 - 11:57 www.borsagundem.com

BİLANÇOLARINI YAYINLAMAMADA ISRARLI
SORU (1) -
Hitit Holding çok güzel yükseliyorken sonradan düştü. Tekrar çıkar diye beklerken hissesi kapandı. Tekrar ne zaman açılır? Açıldığında durumu ne olur? Bilgi alabilir miyim?
Ahmet
 
CEVAP
-Yaklaşık üç yıl önce borsada işlem görmeye başlayan Hitit Holding’in işlem sırası 13 Mart 2015 günü geçici olarak kapatıldı. Borsa Yönetimi kapatma nedeni olarak firmanın mali tablolarını kamuya açıklamamasına işaret etti. Firmanın kamuya açıklanmış en son bilançosu 2014 yılı altı aylık döneme ait bulunuyor. Bu anlamıyla firmaya ait ciddi bir bilgi eksikliği olduğunu söylemek yanlış olmaz. 
Şirket ise konuyla ilgili yüzeysel bir açıklamada bulunarak eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etmekle yetindi. Eksikliğin ne olduğu ve ne zaman giderileceği gibi detaylara girmekten kaçındı. Öte yandan mali tablosunu yayınlamak için istediği ek süre SPK tarafından kabul görmedi. Borsa Yönetimi de geçtiğimiz Mayıs ayında aldığı kararla 18 Haziran 2015 gününe kadar mali tabloların yayınlanmaması halinde hissenin işlem gördüğü Gelişen İşletmeler Piyasası’ndan çıkarılarak geçici olarak men edileceğini hatırlattı. Arada geçen süre zarfında ise mali tablonun hâlâ yayınlanmadığı gözleniyor.
Bugüne kadar mali tablolarını neden yayınlamadığına dair açıklamada bulunmayan firmanın bilançolarını yayınlayacağına dair işaret de bu aşamada bulunmuyor. Yayınlandığına ise nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalınacağını bilmek bu aşamada zor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)