Ana SayfaPiyasaICBC ve Akfen Holding sorusu---

ICBC ve Akfen Holding sorusu

2 / 2
ICBC ve Akfen Holding sorusu
11 Nisan 2016 - 10:48 www.borsagundem.com

BU SAATTEN SONRA ÇIKMAZ

SORU- Akfen neden sürekli düşüşte son bir aydır? Zararına satıp çıksam mı? Yoksa beklesem 13’lere geri gelir mi bilemedim? Maliyet 12,95.

Kamelya Aydın

CEVAP-Akfen Holding, halihazırda borsa kotundan çıkma sürecinde. Şirketin hakim hissedarları Aralık 2015’te sermayenin yüzde 97’sine sahip olunca diğer hissedarların satma hakkı doğmuştu. Diğer hissedarlardan yüzde 2,4 oranındaki paya sahip olanlar 22 Mart 2016 gününe kadar paylarını satma hakkını kullandı. Satış sonrası hakim hissedar dışında kalan sermaye oran yüzde 0,49’a indi.

Sonrasındaysa hakim ortaklar, diğer hissedarları ortaklıktan çıkarma hakkını kullanacaklarını duyurdu. Hissenin piyasa fiyatı ise 29 Şubat 2016 günü en yüksek seviyesini test ettiği 16,50 TL’nin ardından hızla geriledi. Düşüş şimdilerde de devam ediyor. Sebebi ise ortaklıktan çıkarma fiyatının 10,99 TL olması ve sonrasında da hissenin borsa kotundan çıkarılacağı. Diğer hissedarların ellerindeki iptal edilecek paylarının bedeli ise ilgili hesaplara aktarılacak.

Akfen Holding’in borsa kotundan çıkmasının kesin olması ve hisse başına verilecek fiyatın da 10,99 TL seviyesinde bulunması göz önüne alındığında söz konusu rakamın üzerindeki her satışın karlı olacaktır. Hisseni kottan çıkarılması kesin olduğu göz önüne alındığında bu saatten sonra çıkış beklemek doğru olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)