Ana SayfaPiyasaUzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi---

Uzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi

2 / 4
Uzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi
25 Eylül 2016 - 13:01 www.borsagundem.com

Yatırım kaçacak

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye, Moody’s ve Fitch’in değerlendirmesinde yatırım eşiğinde yer aldığı için büyük emeklilik fonları Türk tahvillerini alabilmişlerdi. Moody’s in bu kararından sonra bu fonlar ellerindeki Türk tahvillerini satarak buradan çıkacaklar ve daha kötüsü not artmadan bir daha buraya yatırım yapamayacaklar” dedi. Eğilmez, Türkiye’nin gelecek bir yıllık sürede 168 milyar dolarlık yenilenecek dış finansman, 32 milyar dolarlık cari açık olmak üzere yaklaşık 200 milyar dolarlık dış kaynağa ihtiyacı olduğunu vurguladı. Eğilmez’e göre Moody’s’in dikkat çektiği ‘kurumsal yapıdaki zayıflama’nın önemli bir göstergesi ise “Türkiye’nin Küresel Rekabet Endeksi’nde 45’ten 51’inci, kurumsal sağlamlıkta 64’ten 75. sıraya düşmesi.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENGİN26 Eylül 2016 09:16

    UZMANLAR TÜM BELGELERİNİ YAKMASI LAZIM. TV DEKİ YORUMLARDA KESİN NOT İNDİRİMİ OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORLAR. UZMANLAR HERŞEYİ ÇOK BİLİYORSA KENDİLERİ İŞLEM YAPSINLAR . KÜÇÜK YATIRIMCIYA BU BİLGİLERİ VERMELERİNE GEREK YOK. KENDİLERİ ZENGİN OLSUN.

  • ortam25 Eylül 2016 18:46

    ortam normal değilse açıklama nasıl olsun

  • melih demir25 Eylül 2016 15:56

    ilk iş şirket yönetimlerini ele geçiren vergi kaçaklı mali bilanço üreticileri yöneticileri denetlemek lazım bakalım neler yapacvaklar..