Ana SayfaKulisİDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu---

İDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu

3 / 5
İDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu
18 Şubat 2013 - 06:27 www.borsagundem.com

HİÇBİR DETAYA ULAŞAMADIK, BU KADAR PARA NEREYE GİTTİ?
-Peki satılan arsanın parasına ne oldu?

-Arsanın parası, borçların kapatılması için kullanılmış. Pamuk Faktöring’e borcu varmış. Yani borcu kapatmak için arsayı satmış zaten. Ama ilginç olan bir nokta daha var. Şirket borçlarını kapattı ama ne hikmetse daha sonraki yıllarda zarar rakamı artmaya devam etti. Biz de arsa satışından, bedelli sermaye artırımından gelen paraların nereye gittiğini araştırmaya başladık. Hiçbir detaya ulaşamadık. Bu kadar para nereye gitti?
Şimdi şirket Universe Capital Partners ile firmaya kaynak girişi sağlayacak bir işbirliğine gitti ve 2012 yılında tahsisli bedelli sermaye artırımı yapacaktı, o da olmadı. Ama bizim asıl büyük kaybımız 2011 yılı başında yapılan eş zamanlı sermaye azaltımı ve artımında oldu. Orada bizi perişan ettiler. Bir hafta içerisinde elimizdeki paranın büyük bölümünü kaybettik. Şirketin 24 milyonluk sermayesi önce 6’ya düşürüldü sonra 24 milyona çıkartıldı!
-Siz niye mağdur oldunuz?
-Bedelliye katılamıyorsun ya, rüçhan 1.35’ten açılması gerekirken 0.90’dan açıldı. Rüçhan piyasasında alıcıya yok. Bedelliye katılamayan ne yapacak, rüçhanı satacak. Alıcı olmadığı için fiyat düştükçe düştü.
-Paranızın kaçta kaçıydı?
-Şöyle söyleyeyim; 200 bin lot hissesi olan bir kişinin 50 bin lot hissesi kaldı. Sermaye azalttı, artırdı, 1.20 oldu fiyat, sonrada 0.75’e düştü.
-Sizin hisse sayınız niye düştü?
-Paramız olmadığı için bedelliye katılamadık. Paralarımızı aldılar, para kalmadı. Katılsan daha da kötü, o zaman 1.20 olan hisse fiyatı daha sonra hızlı düştü.
-O zaman paranız olmadığı için bedelliye katılamadığınız için hisse sayınız azaldı…
-Yüzde 100 bedelli arttırdığı zaman parayı koyduk, ardından yüzde 300 yaptı. Bu olayı eski SPK Başkanı Vedat Akgiray’ın kayınpederine de anlattım. İnsanların yuvası yıkıldı, sağlığı bozuldu, ne yapacağımızı şaşırdık…
-Daha sonra Universe Capital Partners ortaya çıktı ve şirkete para koyacağını açıkladı…
-Burada çok enteresan bir mevzu var; ben onu tarihleriyle birlikte grafiksel olarak da gösterebilirim, bu tür belirli sermaye artırımlarında, bu adam çıkıyor, olumlu mesajlar veriyor piyasaya, millet bedelliye katılsın diye. (Murat İşeri) mesela, 2010 yılında, “Zarardan şirketi kurtardık, bataktan kurtardık, elektrikli motosiklet işine gireceğiz, Çinlilerle anlaşma yaptık” dedi.
-İDAŞ yatak üreticisi değil mi, elektrikli motosiklet ne alaka ?
-Hiç alakası yok, büyük bir gazetede bu konuyla ilgili haber çıktı, “Çinlilerle el sıkıştık, elektrikli motosiklet üreteceğiz” diye.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)