Ana SayfaKulisİDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu---

İDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu

4 / 5
İDAŞ mağdurları ‘uçan paraları’ sordu
18 Şubat 2013 - 06:27 www.borsagundem.com

HERKES ZARAR ETMİŞ, KAZANAN KİMSE YOK
-İDAŞ bünyesinde mi yapılacaktı bu iş?

Evet, İDAŞ yapacaktı. Her halde ‘bedelliye katılım olsun’ diye bu açıklamayı yaptılar. Bir sene sonra şirkete telefon açtım; Gürdar Çağrı diye bir kişi var, Yönetim Kurulu Üyesi. Bizim kafamızda hep bu hisse olduğu için hiçbir şey düşünemez hale geldik. “Ne oldu bu elektrikli motosiklet işi?” diye sordum. “Bu sene bayilere birer numune göndereceğiz, tutarsa yapacağız” dedi. Ben de, ‘Hani Çinlilerle anlaşma yapmıştınız’ dedim. O da, ‘Çinliler ile anlaşma yok. Türkiye distribütörü firma var, ondan alıyoruz’ dedi. Önce ‘ortaklık’ diye açıklama yapıldı, sonra ‘distribütörlük’ denildi.
Universe Capital Partners olayında ise haber çıktığında yeni ve eski hisseler vardı ve hisseler tavan yaptı. Ondan sonra verdiler kağıdı. Biz de seviniyoruz ki yabancı ortaklık ya, nasıl olsa bu şirketi toparlar… Haziran ayında çıktı bu haber, ‘2012’nin sonunda gerçekleşecek’ diye, Ocak-Şubat’a girdik hala olmadı. 9 aylık bilançosundan sonra da 2013 yılının Haziran ayına kadar bu ortaklığın olabileceği belirtiliyor.
-İDAŞ hissesi alıp da zarar edenler birlikte mi hareket ediyor?
-5-6 kişi beni aradı. Herkes dertli bu konuda; ‘Hepimiz bir araya gelelim, form kuralım o zaman’ diye düşündük. Maraş’tan, Ankara’dan, Bilecik’ten, İstanbul’dan çok sayıda kişi beni arıyor. Hemen hemen hepsi memur ve gariban kişiler. Hemen hemen herkes zarar etmiş ve kazanan kimse yok. Biz bu hisseleri aldığımızda Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği yoktu. Şimdi var ve bu çatı altında örgütlenmeyi kararlaştırdık. Başka eylemler de yapmayı düşündük. 50-60 kişi toplayıp fabrikanın önünde pankartları açıp ‘Yaktın bizi’ deyip, gösteri yapacaktık. Başbakan İstanbul’da gezdiği zaman, “Başbakanım bizi mağdur ettiler” diyecektik.
-“Ortaklık haberi gelince hisse yükseldi ve hisse sattılar” dediniz, orada alım satan yapan kimdi, biliyor musunuz?
-Hayır bilmiyorum. Demek ki Universe Capital Partners yabancı değil çünkü, ‘Uluslararası finansman işine giriyoruz’ diyorlar. Benim ismim öne çıktığı için hemen beni aradılar ve “Hakan Bey, amacınız ne, görüşmeler devam ediyordu ve zaten ortaklık görüşmeleri basına yansımıştı” dediler. Ortaklık henüz gerçekleşmediği için Erdoğan Çetin’i aradım ve “Ne zaman ortak olacaksınız?” diye sordum.
-Erdoğan Çetin kim, Universe Capital Partners’in ortağı mı?
-Türkiye Müdürü. Erdoğan Bey’e “Bu tahtaya ortak olacağınızı söylüyorsunuz ama bu tahta sürekli aşağı geliyor ve tahtayı sürekli aşağı çekmeye çalışan bir irade var ısrarla. Siz bu kağıda ortak olacaksınız ama sizin ortaklığınız bir türlü gerçekleşmiyor ve bu hisseyi sürekli aşağı çekmeye çalışan bir irade var” dedim.
-Peki, kim satıyor orada, belli mi? Çünkü bir ara satışlarla ilgili çelişkili açıklamalar konuşuluyordu piyasalarda…
-Ayşe Benan İşeri KAP’a açıklama yaptı. 0.72 den 150 bin lota yakın bir hisse sattı. Bu kâğıt 1.30’dan 0.72’ye düşerken, senelerdir ben tahta takip ettiğim için biliyorum, bilinçli olarak bu kâğıdı aşağıya çekmeye çalışıyorlar.
-Ciddi iddia, niye aşağı çekiyorlar, amaçları ne olabilir ki?
-Bu kâğıdı daha aşağıdan almak istiyorlar her halde!

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)