Ana SayfaPiyasaİdealist GYO ve Karsu Tekstil sorusu---

İdealist GYO ve Karsu Tekstil sorusu

2 / 2
İdealist GYO ve Karsu Tekstil sorusu
11 Ekim 2016 - 08:09 www.borsagundem.com

ZARAR EDENİ DEĞİL KÂRLI OLANI TAKİP EDİN

SORU (2) - Elimde Karsu Tekstil hisseleri var. Maliyet 0,85 TL. Maliyeti düşürmek adına bu kağıdı 0,48 TL' den orta ve uzun vadede almamı önerir misiniz? Bu kağıt hakkındaki beklentileriniz nedir? Şimdiden vereceğiniz cevaplarınız için çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

İlhami 

CEVAP-Borsada alınan bir hissenin sonradan düşmesi olağan gelişmelerden birisidir. Alım fiyatının altında düştüğü noktada yatırımlar maliyeti düşürmek adında kimi zaman ilave alımlara bulunabilir. Ancak bu tür ek alımlar daha ziyade uzun vadeli yatırımlar için gündeme gelir. 

Uzun vadeli yatırımda bulunurken şirketin güçlü bir mali yapıya sahip olduğunu görmek önemlidir. Şayet şirket gelirini ve kârını düzenli artırabiliyorsa o taktirde uzun vadeli pozisyon alınmasında da bir sakınca yoktur. Böylesi bir süreçte hissedeki fiyat düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirilirken maliyetin aşağıya çekilmesine olanak tanınmış olur. Şüphesiz böylesi alımlar hissenin uzun vadede yükseleceğine olan güçlü beklenti durumunda gündeme gelecektir. 

Karsu Tekstil’in mali yapısı incelendiğindeyse son dört yıl içinde sürekli zarar ettiğini görebilmekteyiz. Son açıklanan 2016 yılı altı aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zararı ise 25,9 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin sürekli zarar etmesi mali yapısını zayıflatırken hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansıyor. Firma, istikrarlı bir kârlılığa kavuşamadığı sürece beklentiye kapılmak fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Arada yukarı çıkışlar yaşansa da uzun vadeli bir çıkış için uygun zemin bulunmuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci11 Ekim 2016 15:57

    bu şirketin halka açanların, açılmasına izin verenlein, hala borsada işlem görmesine göz yumanların...