Ana SayfaPiyasaİhlas Gazetecilik ve Tekstilbank merakı---

İhlas Gazetecilik ve Tekstilbank merakı

2 / 2
İhlas Gazetecilik ve Tekstilbank merakı
13 Mart 2015 - 09:24 www.borsagundem.com

BDDK’DAN ONAY BEKLENİYOR
SORU (2) -
Tekstilbank'ın Çinlilere satılması süreci tamamlanmadı mı? Neden hala bekliyor?
Volkan Kurt

CEVAP-
Halihazırda Tekstilbank’ın sermayesinin yüzde 75,50’si GSD Holding’in elinde bulunuyor. Söz konusu ortak, sahip olduğu payları Çinli ICBC’ye sattı. Ancak henüz hisselerin devri gerçekleşmiş değil. Zira BDDK’nın hisse devrine ilişkin onayı beklenmekte. Aradan geçen uzun zaman dilimine rağmen onay çıkmaması, taraflar kadar yatırımcıların da merakla sonucun beklenmesine neden olmakta. BDDK ise bugüne kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunma gereği duymadı. Son olarak geçtiğimiz Aralık ayında hem BDDK’nın hem de Çin’deki resmi merciler nezdinde devam eden onay süreci ile  ilgili yeni bir gelişmenin olmadığı belirtilmekle yetinildi.
Tüm bunlardan ayrı olarak bankanın mali yapısına bakıldığında, firmanın 2014 yılı kârında ciddi bir gerilemenin yaşandığı görülmekte. Artan diğer faaliyet giderinin de etkisiyle yıl sonu kârı geriledi. Bu durum son dört çeyrek bilanço verileri baz alındığında fiyat kazanç oranını 62,08’e çıkarmakta. Sektör ortalamasının 9,21 olduğu göz önüne alındığında oranın hayli yüksek olduğu söylenebilir. Yabancı ortakla yapılan sözleşme hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saltuk Buğrahan15 Mart 2015 20:26

    Evlat hayırlımı yoksa hayırsızmı işte bu noktada ortaya çıkıyor düşüncelerime göre..Rahmetli Enver Ören abi güzel insandı ancak mücait ören efendinin yanlışları yüzünden bu dünyadan sıkıntılarla ahir aleme göç etti ..Allah rahmet eylesin ancak düşüncem o ki orada dualar ve hayırlar bekliyordur evladından..Mücait şirketlerde daha evvel yaptığı gibi alavere dalavere yapmaya insanların mazlum yatırımcıların ahını almaya devam ederse çok zor gibi görünüyor..Milyar dolarlarla oynuyorlar ama hala küçük yatırımcıyı mağdur ediyorlar çok yazık..Allah ıslah etsin..