Ana SayfaPiyasaİhlas Madencilik yatırımcıyı üzdü---

İhlas Madencilik yatırımcıyı üzdü

1 / 2
İhlas Madencilik yatırımcıyı üzdü
04 Aralık 2014 - 10:16 www.borsagundem.com

GELİRİN YOKLUĞU VE ZARAR DÜŞÜŞÜN TEMEL NEDENİ

SORU (1) -
İhlas Madencilik’teki bu uzun soluklu düşüşün sebebi nedir?  2.20’den aldım şu an 1.15’lerde. Ne yapmamız gerekiyor?

Ümit Alyanak
CEVAP-
Normal ticari hayatta olduğu gibi borsada da büyüyen ve kârlı firmalara yatırım yapılması halinde kazanç elde etme olasılığı artmakta. Aksi yönde harekette bulunmak ise gereksiz yere risk almak anlamına geleceği gibi kazanma şansını da düşürüyor. Yoksa sanıldığı gibi borsada risk almak büyümeyen veya kâr etmeyen hisseleri almak anlamına gelmemekte. Bu tür hisseler özellikle küçük yatırımcılar açısından tehlikeli bir kapan işlevi gördüğünü unutmamak gerekiyor.
 İhlas Madencilik de benzer nitelikte bir yapıya sahip bulunuyor. Şirket son beş yılın dördünde zarar ederken kayda değer bir geliri bulunmuyor. Ancak zarar hanesi hayli yüksek. Son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda da zararı devam ediyor. Firmanın gelirinin olmaması ve sürekli zarar açıklamasına rağmen bir yıl önceki abartılı çıkışına kapılıp da alanlar şimdilerde ciddi bir zarar yaşıyor. Zira hissenin fiyatı Temmuz 2013’te en yüksek seviyesi olan 9,84 TL’yi gördükten sonra sürekli olarak geriledi ve 3 Aralık 2014 günü kapanışını 1,39 TL’den gerçekleştirdi.
Mevcut durumda firmanın gelir yaratacağına dair bir umut görülmüyor. Bu durum zararın devam edeceği şeklinde yorumlanabilir. Şirket gelir yaratıp kâra dönmediği sürece hissesinde spekülatif çıkışlar sergilense de istikrarlı bir çıkış beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)