Ana SayfaHisse Öneri Listesiİhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı---

İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı

12 / 12
İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı
31 Aralık 2013 - 14:21 www.borsagundem.com

2014 YILI İÇİN DİKKAT ÇEKEN 10 HİSSE

Uzmanlar bu yıl seçici hisse hareketlerinin öne çıkacağına vurgu yapıyor. İhracatçı otomotiv şirketleri, havayolu şirketleri ve gıda şirketleri ilgi görmeye devam edecek. 2014 yılına girerken, piyasaların gelişimi seyrini de göz önünde bulundurarak dokuz kritere göre öne çıkan 10 hisseyi belirledik. Kimi uzmanlar BIST 100 Endeksi’nin 85 binlere doğru hareket edebileceğini öngörüyor. Olumlu gelişmeler yaşanırsa bu öngörü gerçekleşecektir. Ancak bir gerçek var ki, bu yıl FED’in yapacağı açıklamalar ve vereceği sinyaller sadece Türkiye için değil, tüm gelmişmiş ülkeler için etkili olacak.

2014 yılında hisse senedi yatırımcılarında seçici olanlar kazanacak. Gelişmeler tek bir kritere değil, birden fazla göstergeye göre karar alınmasını gerekli kılmakta.

Gelişen ülke ekonomilerindeki iyileşmeye bağlı olarak borsada ihracat ağırlıklı çalışanlar öne çıkarken, yatırımcılar mali açıdan güçlü şirketleri tercih edecek.

Biz de bu kapsamda belirlediğimiz dokuz kritere göre 2014 yılında öne çıkabilecek şirketleri belirledik. İşte 2014 yılında prim yapmasını beklediğimiz hisseler; Ford Otosan, Coca Cola İçecek, Turkcell, Erbosan, Pınar Süt, Sabancı holding, Akçansa, BİM Mağazalar, Türk Havayolları, T. Halk Bankası,

Dokuz farklı kriterde öne çıkan bu şirketler endekste dalgalanmalar yaşansa bile prim potansiyeli taşıyor.  Aracı kurumların bu hisseler için ortalama getiri tahmini yüzde 27 oranında olurken, beklentimiz performansın BIST 100 Endeksi’nin üzerinde gerçekleşmesi yönünde. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)