Ana SayfaHisse Öneri Listesiİhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı---

İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı

2 / 12
İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı
31 Aralık 2013 - 14:21 www.borsagundem.com

İSTİKRARLI TEMETTÜ ÖDEYENLER TALEP GÖRECEK

Faizlerdeki düşük seyir nedeniyle geçtiğimiz yıl öne çıkan temettü ödeyen şirketler, 2014 yılında faizlerde artış eğilimi yaşanacağı beklentisine karşın, yatırımcıların takibinde olmaya devam edecek. Özellikle kurumsal yatırımcıların seçim tercihlerinde istikrarlı temettü ödemişi önemli kriterler arasında yer alıyor. Analistler, kurumsal yatırımcıların likit, karlı ve temettü ödeyen şirketleri tercih ettiklerine dikkat çekiyor.

İstikrarlı olarak kar payı ödeyen şirketler, 2013 yılında yatırımcısına kazandırdı TÜPRAŞ Yönetim Başkanı Ömer Koç, şirketin 2013 Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı açıklamada, enerji verimliliği, Ar-Ge, çevre, ihracat ve finansman alanlarında atılan adımlar sonucunda yatırımcısına yüksek ve düzenli kar payı ödediklerini söyledi. TÜPRAŞ’tan ayrı olarak neredeyse yılda iki defa temettü veren Ford Otosan da listede dikkat çeken bir diğer şirket.

Düzenli olarak temettü ödeyen şirketlere yatırım yapmak isteyenler olası gelişmeleri de göz ardı etmeden TÜPRAŞ, Akbank, İş Bankası (C), Ford Otosan, Sabancı Holding, Anadolu Efes, Enka İnşaat, Çimsa, Akçansa, Ülker Bisküviyi göz önünde bulunduracak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)