Ana SayfaHisse Öneri Listesiİhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı---

İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı

5 / 12
İhracat ağırlıklı çalışan firmalar şanslı
31 Aralık 2013 - 14:21 www.borsagundem.com

DİPTE OLUP PRİM POTANSİYELİ TAŞIYANLAR

“Dipten alabileceğim hisseleri takip ediyorum” diyen bireysel yatırımcılardan Selim Atakan, kelepir hisse arayan geniş yatırımcı kitlesine mensup. Dip seviyelerde olup da bunlardan olumluya dönme ihtimali olanları yakalayabilenler, ciddi kazançlar elde edebiliyor. Trend değişimleri, yatırımlar, olumsuz giden satış koşulları, krizler hisselerin dip seviyelerini görmelerinin sebebi olabiliyor. Olumsuz koşulların değişmesi ile birlikte trendler de tekrar değişebiliyor ve yatırım yapanlar kazanabiliyor.

Bununla birlikte, dipte olan şirketlerden zararda olan, satışlarını arttıramayan, öz sermayesini yitirenler yatırımcısına ciddi kayıplar yaşatabiliyor. Goldaş buna verilebilecek son örneklerden birisi. Mali yapısını düzelteceği beklentisi ile pozisyon alan yatırımcılar ciddi bir kayıpla karşılaşırken hissenin sırası Nisan 2013’te kapatıldı. 2013 yılına dip seviyelerden giren spor hisseleri de yatırımcısına kaybettirenlerden.

Bu yıl, hisseleri analiz ederken, kurum değerlendirmelerini de göz önünde bulundurduk. Kurumların Doğan Grubu ve enerji şirketlerine yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu görmekteyiz. Anel Elektrik, Aksa Enerji, hürriyet Gazetecilik, Doğan yayın holding, Ak Enerji, Zorlu Enerji dipte olan ancak kurum beklentilerinde öne çıkan hisseler arasında bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)